EtusivuLiikenne ja kartatLiikennepalvelutSalon joukkoliikenne on Paikku

Salon joukkoliikenne on Paikku

Salossa on tehty suunnitelmallista työtä joukkoliikenteen palvelutason parantamiseksi. Toimiva joukkoliikenne ja tulevaisuuden liikkumisjärjestelmä ovat osa kaupungin vuonna 2018 hyväksyttyä strategiaa. Merkittävä parannus toteutuu elokuun 8. päivä, kun uuden linjastosuunnitelman mukainen liikennöinti polkaistaan käyntiin. Sen jälkeen 80 % salolaisista asuu enintään 500 metrin etäisyydellä linja-autoreitistä. Uuden joukkoliikenteen käynnistyminen on tärkeä taitekohta ja ainutkertainen mahdollisuus kääntää salolainen liikkumiskulttuuri uusille, kestäville urille.

Linja-autolla liikkuminen halutaan nostaa todelliseksi vaihtoehdoksi yhä useammalle salolaiselle - vauvasta vaariin. Niinpä joukkoliikenteelle etsittiin salolaisen suuhun sopivaa nimeä ja päädyttiin, että jatkossa Salon kaupungin joukkoliikenne on ennestään tuttu "Paikku".

Paikku kulkee koko Salon alueella, kesällä ja talvella. Jo kesäkuun alusta on ollut voimassa tasataksa, joten Paikussa matkustetaan samalla hinnalla matkan pituudesta riippumatta. Myös ikärajat muutettiin ja lapsen lipputuotteet ovat voimassa 7-16 -vuotiaille. Vaihto-oikeus taas tarkoittaa, että Paikulla matkustettaessa voi 2 tunnin sisällä jatkaa matkaa toisella linjalla tai palata kotiin samalla lipulla.

Uuden linjaston reitteihin voi tutustua jo nyt kaupungin nettisivuilla (www.salo.fi/joukkoliikenne). Syksyn aikataulut julkaistaan netissä viikolla 28 ja paperisten odotetaan saapuvan painosta elokuun alkuun mennessä. Kesä yhdessä - Salossa -kesäkiertueen tapahtumiin kaupungin teltalle voi tulla tapaamaan joukkoliikennekoordinaattoria ja samalla tutustua syksyn aikatauluihin. Jaossa on myös 20 ensimmäiselle päivälippu Paikkuun.

Lisätietoa:

Assi Honkala, joukkoliikennekoordinaattori
liikennepalvelut@salo.fi, puh. 02 778 3274

Julkaistu: 5.7.2019 16:18

Takaisin