Liput ja hinnat

Salon kaupungin joukkoliikenteessä, Paikussa, on käytössä valtakunnallinen Waltti-matkalippujärjestelmä ja tasataksa, joten matkan hinta on sama kuljetun matkan pituudesta riippumatta. Paikku-liikenteessä voi matkustaa joko mobiililipulla, Waltti-matkakortilla tai autosta ostettavalla kertalipulla. Maksutapana linja-autoissa hyväksytään ainoastaan käteinen raha. Maksamiseen on hyvä varata tasaraha.

Waltti-kortteja myydään joukkoliikenteen palvelupisteessä Salon linja-autoasemalla. Matkakorttien lisälataus on mahdollista myös netissä Waltin verkkokaupassa.

Lipputuotteiden hinnat määräytyvät ikä-/käyttäjäryhmän mukaan. Lasten lipulla matkustavat 7-16-vuotiaat lapset ja aikuisen lipputuotteet ovat 17 vuotta täyttäneille. Aikuisen kanssa matkustava 0-6-vuotias matkustaa veloituksetta.

Kaikki lipputuotteet sisältävät matkan alkamisajasta kuluvan, kahden (2) tunnin vaihtoajan, jonka aikana voit vaihtaa mille tahansa Paikku-linjalle veloituksetta.

Matkahuollon lipputuotteet eivät käy maksuvälineenä Paikku-liikenteessä. Waltti-kortit käyvät maksuvälineenä Paikku-aikataulussa julkaistuissa ELY-linjoissa Salon alueella, mutta Waltti-matkakortilla ei voi matkustaa Salon ulkopuollelle. Waltti ei myöskään käy maksuvälineenä kuntarajat ylittävässä, markkinaehtoisessa liikenteessä.


Waltti-lipputuotteet

Kaikki arvo- ja kausilipputuotteet ladataan Waltti-matkakorttipohjalle, josta peritään ensimmäisellä ostokerralla viiden (5) euron korttimaksu. Korttimaksua ei palauteta. Samalle korttipohjalle voit ladata sekä kausi- että arvolipun. Kausilippu on aina ensisijainen korttia autossa leimattaessa. Mikäli haluat käyttää kausilipun sijaan arvolippua, kerrothan siitä kuljettajalle ennen kortin leimaamista autolaitteella. Lipputuotteesta riippuen matkakortti voi olla joko haltija- tai henkilökohtainen.

Kertalippu

Satunnaisesti matkustavalle helpoin tapa on ostaa kertalippu tai mobiililippu. Kertalipun voit ostaa linja-autosta. Kertalipun hinta aikuiselta 3,30e ja lapselta (7-16v) 1,70e. Maksutapana hyväksytään ainoastaan käteinen raha. Maksamiseen bussissa on hyvä varata tasaraha.

Mobiililippu

Mobiililipun voit ostaa Waltti mobiili-sovelluksella. Sovelluksen voi ladata uusimpiin iOS- ja Android-puhelimiin laitteen sovelluskaupasta. Matkustusaika alkaa lipun ostohetkestä ja maksutapana Visa/Mastercard sekä yleisimmät pankkikortit. Mobiililippu näytetään bussiin noustessa kuljettajalle. Lipussa näkyy QR-koodi ja jäljellä oleva voimassaoloaika. Huolehdithan, että puhelimessa on virtaa koko matkan ajan.
Mobiililipun hinta on sama kuin arvokortilla maksettaessa, aikuiselta 3,00e ja lapselta (7-16v) 1,55e.

Arvolipulla matkustaminen on kertalippuja edullisempi vaihtoehto

Muutaman kerran viikossa matkustavan kannattaa hankkia arvolippu, jolla matkustaminen on edullisempaa kuin autosta ostettava kertalippu. Arvolipulle voit ladata haluamasi summan rahaa, joka kuluu sitä mukaa, kun korttia käytetään. Arvolipulla matkustettaessa yhden matkan hinta on aikuiselta 3,00e ja lapselta (7-16v) 1,55e.

Arvolipulla voit maksaa myös useamman matkustajan matkan (1-31 henkilöä), mikäli kortilla on tarvittava määrä arvoa. Arvolippu voi olla joko haltija- tai henkilökohtainen.

Kausilippu säännölliseen matkustamiseen

Säännöllisesti matkustavalle kausilippu on edullisin vaihtoehto. Lipun voimassaoloaika on 30 vuorokautta ja se alkaa ensimmäisestä käyttökerrasta. Matkustusmäärää lipun voimassaoloaikana ei ole rajoitettu, joten voit matkustaa sillä sinä aikana niin paljon kuin haluat. Kausilippu on henkilökohtainen. Kausilipun hinnat: lapsi (7-16v) 55,00e / 30vrk, aikuinen 85,00e / 30vrk.

Kelan koulumatkatukilippu toisen asteen opiskelijoille

Toisen asteen opiskelijat saattavat tietyin edellytyksin olla oikeutettuja Kelan myöntämään koulumatkatukeen. Kelan koulumatkatuki-kortti on voimassa 30 päivää ensimmäisestä käyttökerrasta ja opiskelijan omavastuuosuus matkakortin latauksesta on 43 euroa/latauskerta.
Lisätietoa ja haku-ohjeet löydät Kelan sivuilta: www.kela.fi/koulumatkatuki

Peruskoululaisen koululaislippu

Koululaislippu on voimassa lukuvuoden aikana koulupäivisin klo 06:00 - 18:00 ja oikeuttaa päivittäin kahteen vaihdolliseen matkaan kodin ja koulun välillä. Matkakortti annetaan koulusta oppilaille, jotka ovat oikeutettuja maksuttomaan koulumatkaan linja-autolla. Matkakortti on oppilaalle henkilökohtainen. Kortteja ei kerätä pois lukuvuosien välissä ja oppilas on velvollinen säilyttämään koululaiskorttiaan asianmukaisella tavalla.

Jos oppilas kadottaa kortin, hänen tai huoltajansa tulee ilmoittaa kadonneesta kortista koululle. Oppilas tai huoltaja lunastaa uuden kortin palvelupisteestä koululta saamaansa ostolupaa vastaan maksamalla korttimaksun 5,00 e. Koululaislipun lisäksi kortille voi myös omalla kustannuksella ladata arvoa oppilaan vapaa-ajan matkoja varten.

Veteraanilippu

Veteraanilippu on kausituote, joka on voimassa 365 vuorokautta. Veteraanikortilla voi matkustaa veloituksetta Salon kaupungin joukko- ja palveluliikenteessä. Kausi lähtee voimaan ensimmäisestä käyttökerrasta. Tuote pitää käydä lataamassa vuosittain joukkoliikenteen palvelupisteessä. Ostoluvan veteraanikorteille myöntää vanhuspalveluiden palveluohjaaja Anne Vainio. Palveluohjaajan tavoittaa numerosta 02 772 6100. Puhelinaika ma-pe klo 9-12.