Salon kansalaisopisto

Kansalaisopisto tiedottaa

Kansalaisopiston vakinainen henkilökunta on palannut töihin torstaina 14.5. !

Kesätoiminnan järjesteleminen ja opiston syyslukukauden suunnittelu pääsevät alkamaan. Taiteen perusopetusta jatketaan 18.5. alkavalla viikolla ja siitä tiedotetaan opiskelijoille tarkemmin viimeistään 14.5. Muuta keskeytynyttä opetusta ei kevätlukukaudella enää jatketa.

Keskeytyneiden kurssien kurssimaksujen hyvityksestä

Vapaa-ajanlautakunta on 14.5. päättänyt, että kansalaisopiston lukuvuoden 2019-2020 kevään 2020 keskeytettyjen kurssien osalta kurssimaksut hyvitetään asiakkaille silloin, kun hyvityksen rahallinen arvo on vähintään 10 euroa ja kun asiakas on ilmoittanut tilinumeronsa viimeistään 31.10.2020 mennessä.

Asiakkaat, joita hyvitys koskee tulevat saamaan sähköpostiviestin, jossa tuota tilinumeroa kysytään.

Kokonaan peruttujen kurssien kurssimaksu palautetaan kokonaisuudessaan kurssimaksun verkkokaupassa maksaneille asiakkaille. Myös heille lähetetään sähköpostilla kysely tilinumerosta.

TPO:n kesäleirit

070153 Teatteri- ja sirkusleiri 1
ma 1.6.2020 - pe 5.6.2020 klo 10-15 (30 oppituntia)
Teatterin ja sirkuksen kesäleiri 8-10-vuotiaille luovasta liikkumisesta ja temppuilusta kiinnostuneille lapsille. Leirillä tutustutaan sirkus- ja teatteritaiteeseen harjoittelemalla mm. liikeilmaisua, äänenkäyttöä, jongleerausta ja akrobatiaa. Aina sään salliessa ollaan ulkona ja inspiroidutaan lähiluonnosta. Viikon aikana keksitään yhdessä kuvitteellinen kulttuuri, johon jokainen luo oman roolihahmonsa. Leirin päätteeksi valmistetaan demoesitykset. Aikaisempaa esiintymiskokemusta ei tarvitse olla. Omat eväät mukaan! Ilmoittautuminen osoitteessa www.salo.fi/kansalaisopisto. Mahdolliset peruutukset viimeistään 25.5. klo 12. Lisätietoja: sarika.lipasti@salo.fi.
Opettaja: Teatteri-ilmaisun ohjaaja AMK Pauliina Vesslin ja Sirkustaiteilija, Teatteri-ilmaisun ohjaaja AMK Eikka Alatalo
Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 12, kurssilla on tilaa.
Opetuspaikka: Salon kansalaisopisto, Ylhäistentie 2
Kurssimaksu: 140,00 e
Ilmoittaudu kurssille!070154 Teatteri- ja sirkusleiri 2
ma 1.6.2020 - pe 5.6.2020 klo 10-15 (30 oppituntia)
Teatterin ja sirkuksen kesäleiri 10-12-vuotiaille luovasta liikkumisesta ja temppuilusta kiinnostuneille lapsille. Leirillä tutustutaan sirkus- ja teatteritaiteeseen harjoittelemalla mm. liikeilmaisua, äänenkäyttöä, jongleerausta ja akrobatiaa. Aina sään salliessa ollaan ulkona ja inspiroidutaan lähiluonnosta. Viikon aikana keksitään yhdessä kuvitteellinen kulttuuri, johon jokainen luo oman roolihahmonsa. Leirin päätteeksi valmistetaan demoesitykset. Aikaisempaa esiintymiskokemusta ei tarvitse olla. Omat eväät mukaan! Ilmoittautuminen osoitteessa www.salo.fi/kansalaisopisto. Mahdolliset peruutukset viimeistään 25.5. klo 12. Lisätietoja: sarika.lipasti@salo.fi.
Opettaja: Sirkustaiteilija, Teatteri-ilmaisun ohjaaja AMK Eikka Alatalo ja Teatteri-ilmaisun ohjaaja AMK Pauliina Vesslin
Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 12, kurssilla on tilaa.
Opetuspaikka: Salon kansalaisopisto, Ylhäistentie 2.
Kurssimaksu: 140,00 e
Ilmoittaudu kurssille!

050122 Kuvataidekoulun kesäleiri 1
ma 1.6.2020 - pe 5.6.2020 klo 10-14.15 (25 oppituntia)
Taiteen perusopetuksen kesäleiri 8-10-vuotiaille. Tervetuloa kaikki piirtämisestä, maalaamisesta ja muovailemisesta kiinnostuneet lapset! Tutustumme erilaisiin tekniikoihin ja taiteilemme sekä ulkona että sisällä luokassa. Kesäiset ja leikkisät tehtävät tekevät viikosta värikkään seikkailun. Kurssimaksu sisältää 15 e materiaalimaksun sekä 35 e päivittäiset ruokailut Piritan Palvelutalosäätiön ruokalassa. Ilmoittautuminen osoitteessa www.salo.fi/kansalaisopisto. Mahdolliset peruutukset viimeistään 25.5. klo 12. Lisätietoja jaana.saario@salo.fi
Opettaja: Artesaani Hanna-Kaisa Sulavuori-Kettula
Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 12 oppilasta, kurssilla on tilaa
Opetuspaikka: Piritan taidetalo, grafiikan luokka
Kurssimaksu 92,00 e
Ilmoittaudu kurssille!

050123 Kuvataidekoulun kesäleiri 2
ma 1.6.2020 - pe 5.6.2020 klo 10-14.15 (25 oppituntia)
Taiteen perusopetuksen kesäleiri 11-14-vuotiaille. Tervetuloa kaikki taideharrastuksesta kiinnostuneet! Tutustumme moniin maalauksen ja piirustuksen tekniikoihin sekä veistoksen tekemiseen. Taiteilemme sään salliessa myös ulkona. Luvassa elämyksiä ja oivalluksia kaikille aisteille! Kurssimaksu sisältää 15 e materiaalimaksun sekä 35 e päivittäiset ruokailut Piritan Palvelutalosäätiön ruokalassa. Ilmoittautuminen osoitteessa www.salo.fi/kansalaisopisto. Mahdolliset peruutukset viimeistään 25.5. klo 12. Lisätietoja jaana.saario@salo.fi
Opettaja: Kuvataideopettaja Hanna Lamnaouer
Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 12 oppilasta, kurssilla on tilaa
Opetustila: Piritan taidetalo, teorialuokka
Kurssimaksu: 92,00 e
Ilmoittaudu kurssille!

Kansalaisopiston verkkonäyttelyt

Normaalioloissa parhaillaan elettäisiin kansalaisopiston näyttelyiden, konserttien, esitysten ja tapahtumien kulta-aikaa. Nyt opiston tilat ovat tyhjillään ihmisistä ja toiminnasta. Kuvataiteen opiskelijoiden ja opettajien yhteystyönä synnytettiin kuitenkin sarja pieniä näyttelyitä verkkoon.

Haluamme tuoda etänäyttelyjen avulla ihmisille hyvää mieltä. Näyttelyistä paistaa opiskelijoiden tekemisen ilo! Opettajat ovat koonneet näyttelyt omalla ajallaan, rakkaudesta oppilaisiin ja opettamiseen. Näyttelyitä pääsee ihastelemaan osoitteissa

https://peda.net/salonkansalaisopisto/os/kuvtaide

ja

https://www.facebook.com/salonkansalaisopistontaide/

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Kevätkauden 2020 kurssitarjontamme on näkyvissämyös Kurssitarjonta kevät 2020 -linkin takana.

salo vapaalla_e1.jpg

Kevätkauden 2020 oppaan netissä selattava versio löytyy täältä!

salo vapaalla_2019 etukansi.jpg

Syyskauden 2019 oppaan netissä selattava versio löytyy täältä!

Ohjeita netti-ilmoittautumiseen

Opiskelupaikka kurssille varataan ilmoittautumalla joko Internetin kautta tai puhelimitse. Ilmoittautuessasi sitoudut samalla maksamaan kurssimaksun. Kurssille voi osallistua ainoastaan siinä tapauksessa, että on ilmoittautunut ja saanut paikan.


Jokaiselle kurssille on määrätty ajankohta, josta lähtien sille voi ilmoittautua. Ilmoittautumisohjeet on tässä oppaassa annettu joko kurssitiedoissa tai yhdistetysti sen aiheotsikon alapuolella, johon kurssi kuuluu.


Kurssitarjontamme on näkyvissä myös nettisivuillamme osoitteessa www.salo.fi/kansalaisopisto. Kurssille voi ilmoittautua netin kautta lukuun ottamatta yksilöopetuksia. Nettisivullamme on kurssin alapuolella valmiina Ilmoittaudu kurssille -linkki, jota klikkaamalla ponnahdat suoraan ilmoittautumisjärjestelmään kyseisen kurssin kohdalle. Kurssipaikkaa ei voi varata tulemalla toimistoon ilmoittautumisaikana. Ilmoittautumista ei myöskään voi tehdä sähköpostitse, tekstiviestillä tai puhelinvastaajaviestillä.


Kursseille voi ilmoittautua myös annetun ilmoittautumisajan jälkeen joko Internetin kautta tai puhelimitse Salon toimistoon sen aukioloaikoina, puh. 02 778 4561 tai 02 778 4570. Tarkemmat netti-ilmoittautumisohjeet löytyvät oppaasta ja nettisivuilta. Internetin kautta ilmoittautuminen on nopeampaa kuin puhelimitse. Suosituimpien kurssien paikat täyttyvät hetkessä!


Jos kurssi on jo käynnistynyt, voit toimistosta tiedustella, onko siihen mahdollista päästä vielä mukaan. Jos ilmoittaudut Turun yliopiston avoimen yliopiston opintoihin, on sinun erikseen ilmoittauduttava myös avoimen yliopiston opiskelijaksi. Nämä ilmoittautumisohjeet löydät opiston nettisivuilta www.salo.fi/kansalaisopisto.


Alle 18-vuotiaan ilmoittautuessa tarvitsemme aina huoltajan tiedot laskutusta varten. Jos laskun maksaa joku muu, kuin kurssilainen itse, on laskutustiedot mainittava ilmoittautumisen yhteydessä.


Ilmoittautuminen ei ole mahdollista, jos sinulla on erääntyneitä kurssimaksuja.


Tässä oppaassa ja kotisivuillamme mainitaan jokaisen kurssin kohdalla sen maksu. Hinta määräytyy vapaa-ajan lautakunnan hyväksymän hinnaston mukaisesti. Kurssikuvauksessa ilmoitetaan erikseen mahdollisesta materiaalimaksusta. Opiskelija hankkii itse oppikirjat ja muun opiskelussa tarvittavan materiaalin, ellei kurssitiedoissa toisin mainita. Jos tulet keväällä mukaan syksyllä alkaneelle kurssille, hinta määräytyy kevään tuntimäärän perusteella.


Kansalaisopisto ottaa asteittain käyttöön verkkomaksamisen. Täytä ensin ilmoittautumistiedot verkossa. Maksamiseen sinulla on käytössä vaihtoehtoisia tapoja. Suosittelemme tutustumista kahdessa ensimmäisessä vaihtoehdossa mainittuun verkkomaksamiseen. Kiitos, että verkkomaksamisella osallistut kaupungin kustannusten pienentämiseen.


- Valitsemalla Siirry maksamaan -painike pääset maksamaan kurssin heti ilmoittautuessasi. Jos kurssi ei lähde käyntiin, kurssimaksu palautuu tilillesi.


- Mikäli et maksa kurssia netti-ilmoittautumisen yhteydessä, tulet saamaan ensimmäisen tapaamiskerran jälkeen sähköpostiisi verkkomaksulinkin.


- Jos et ole maksanut kurssimaksua määräpäivään mennessä verkossa, sinulle lähetetään paperilasku lukukauden aikana.


Syksyllä 2020 otamme verkkomaksamisen laajasti käyttöön ja samalla siirrymme laskutuslisän käyttöön, jos joudumme lähettämään paperilaskun kurssista.


Maksettu kurssimaksu palautetaan takaisin vain siinä tapauksessa, että kurssi peruuntuu.

Huomioita ilmoittautumisesta

Tässä vielä muutama tärkeä ilmoittautumiseen liittyvä huomautus:

 • Voit ilmoittautua kurssille myös puhelimitse. Kurssin yhteydessä on aina mainittu ilmoittautumiseen käytettävä puhelinnumero. Netti-ilmoittautuminen on kuitenkin aina nopeampi tapa varata kurssipaikka, kuin puhelimitse!
 • Voit harjoitella netti-ilmoittautumista harjoituskurssinumerolla 100000. Kokeile!
 • Ilmoittautumiseesi liittyen opisto ottaa sinuun yhteyttä vain kurssin peruuntuessa tai saadessasi opiskelijapaikan varasijalta. Syötä siis yhteystietosi tarkasti.
 • Muista ilmoittaa toimistoon, jos yhteystietosi tuonnempana muuttuvat.
 • Kurssipaikan peruminen on poikkeuksetta opiskelijan tehtävä! Katso ohjeet kurssipaikan peruuttamisesta nettisivuiltamme!

Peda.net Salon kansalaisopiston käytössä!


Monen muun kansalaisopiston tavoin myös Salon kansalaisopisto on ottanut käyttöönsä peda.net-verkkoalustan. Toki tämä opiston nettisivusto (www.salo.fi/kansalaisopisto) on edelleen tärkein informaatiokanavamme Internetissä. Muun muassa opiston kurssitarjonta ilmoittautumislinkkeineen ja yhteystietomme löytyvät täältä.

Nyt käyttöön otettu peda.net on kätevä lisäpalvelu opiskelijoillemme sen tarjoamine monipuolisine käyttömahdollisuuksineen. Käytössämme oleva alusta joko sisältää tai alkaa nyt keräämään tarjottimelleen seuraavia herkkuja:

 • Kurssien video- ja kuvapäiväkirjoja
 • Oppiaineiden esittelyt ja näihin liittyvät materiaalit, kuten kuvia opetustiloista, toiminnasta, töistä ja verkkolinkkejä ym.
 • Kurssien materiaalilistat kerättynä yhteen paikkaan
 • Usein kysytyt kysymykset -osiossa on aihepiireittäin kerättynä yleisimmät asiakkaidemme tiedustelut vastauksineen
 • Risut ja ruusut -osastossa voit antaa palautetta toiminnastamme
 • Ehdota uutta kurssia -osastossa otamme mielellämme vastaan toiveita uusista kursseista
 • Verkkokurssialusta kansalaisopiston toteuttamille verkkokursseille
 • Kansalaisopiston tuntiopettajien käyttöön tarkoitettu Intranet, SKO-Intra


Tule tutustumaan tähän toimintamme uuteen näyteikkunaan osoitteessa peda.net/salonkansalaisopisto.