Salon kansalaisopisto

Kansalaisopiston kevätkauden tarjonta nyt nähtävissä!

salo vapaalla_e1.jpg

Torstaina 2.1. jaetaan Salo vapaalla -opas, jossa kirjaston, kulttuurin ja liikuntapalvelujen osuuksien lisäksi on myös kansalaisopiston kevätkauden 2020 kurssitarjonta!

Tulevan kevätkauden 2020 kurssitarjontamme on näkyvissä Kurssitarjonta kevät 2020 -linkin takana.

salo vapaalla_e1.jpg

Kevätkauden 2020 oppaan netissä selattava versio löytyy täältä!

salo vapaalla_2019 etukansi.jpg

Syyskauden 2019 oppaan netissä selattava versio löytyy täältä!


Eikö opas saapunutkaan?

Jos opas ei postilaatikkoon tai eteisen lattialle saapunut, niin kerro meille osoitteesi, jotta osaamme kartoittaa mahdollisesti jakamatta jääneitä alueita. Klikkaa tätä!


Lukkarinmäki vaarassa

Lukkarimäki vaarassa -dokumenttielokuva kertoo Salon Lukkarinmäkeen talvisodan aikana kohdistuneista rajuista pommituksista, joista kuitenkin kuin ihmeen kaupalla selvittiin melko vähin vaurioin.

Elokuvan runkona on "Lukkarinmäki-neuvos" Jorma Kallion tarinointi, jota on elävöitetty mm. valokuvin ja lehtileikkein. Elokuvan on ohjannut Timo Lähteenmäki ja sen kesto on noin 20 minuuttia.

Elokuvan ensiesitys on sunnuntaina 12. tammikuuta 2020 klo 15.00. Esityspaikkana on Salon kansalaisopiston iso auditorio (Ylhäistentie 2, 24130 Salo).

Esityksen järjestävät yhteistyönä Lukkarinmäki-seura ja Salon kansalaisopisto. Esitykseen on vapaa pääsy.

Tervetuloa!

Muutoksia kurssitietoihin

130252 NUKKEKODIN LEMMIKIT SEKÄ LELUJA JA PELEJÄ C Salo
16.5.-17.5. (Huom! Kurssiviikonloppu siirtynyt, myös luokka muuttunut!)
Kansalaisopiston käsityöluokka (2 krs.), Ylhäistentie 2
. La 10-14.45, Su 9-13.45, oppitunteja 12

Osassa suomen kielen kursseja on korjattuja hintatietoja. Korjatut kurssihinnat löydät täältä.

Ohjeita netti-ilmoittautumiseen

Olemme ottamassa käyttöömme verkkomaksamisen. Voit maksaa kurssimaksusi heti verkkopankin kautta, voit saada maksulinkin kurssin käynnistyttyä tai paperisen laskun postilaatikkoon. Lue lisää vaihtoehdoista sivulta 7.

Lähes jokaiselle opistomme kurssille voit ilmoittautua puhelinilmoittautumisen lisäksi Internetin kautta. Nettisivuiltamme www.salo.fi/kansalaisopisto löydät saman kurssitarjonnan kuin tästä oppaasta. Jokaisen kurssin kohdalla on mainittu ilmoittautumisajankohdan alku. Jos kurssille on mahdollista ilmoittautua netin kautta, on kurssitiedon loppuun sijoitettu Ilmoittaudu kurssille -linkki. Linkkiä klikkaamalla ponnahdat suoraan aineotsikon kurssilistaukseen, josta voit klikkaamalla valita haluamasi kurssin.

Voit selata kursseja myös ilmoittautumisjärjestelmässä. Mene osoitteeseen opistopalvelut.fi/salo ja kirjoita haluamasi kurssinumero tai kurssin nimi oikean yläkulman Hae kursseja -tekstikenttään. Tällöin haluamasi kurssin nimi tulee näkyviin. Kun klikkaat sen vieressä olevaa Lisätietoa-linkkiä, niin pääset samalle sivulle kuin edellisessä vaihtoehdossa.

Varsinainen ilmoittautuminen tehdään juuri tässä vaiheessa: klikkaa Ilmoittaudu-linkkiä, jolloin kurssi siirtyy vasemmassa reunassa olevaan ostoskoriin. Voit tämän jälkeen Hae kursseja -tekstikentän avulla valita muitakin kursseja ennen kuin kirjoitat omat tietosi järjestelmään.

Seuraavaksi täytät Osallistujan tiedot -lomakkeen. Kaikki lomakkeen tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. Jos kurssimaksun maksaja on joku muu kuin ilmoitettava henkilö, täytä myös maksajan yhteystiedot. Klikkaamalla tällöin Lisää maksajan tiedot -linkkiä ja täyttämällä vaaditut kentät.

Sinun on klikattava linkin vieressä olevaa ruutua, hyväksyt tällöin ilmoittautumiseesi liittyvät ehdot.

Klikkaa lopuksi Lähetä ilmoittautuminen -linkkiä. Voit halutessasi saman tien maksaa kurssipaikkasi. Klikkaa ilmoittauduttuasi Siirry maksamaan -painiketta. Näin pääset heti maksamaan kurssin verkkopankkisi kautta!

HUOMIOITA ILMOITTAUTUMISESTA

Tässä vielä muutama tärkeä ilmoittautumiseen liittyvä huomautus:

 • Voit ilmoittautua kurssille myös puhelimitse. Kurssin yhteydessä on aina mainittu ilmoittautumiseen käytettävä puhelinnumero. Netti-ilmoittautuminen on kuitenkin aina nopeampi tapa varata kurssipaikka, kuin puhelimitse!
 • Voit harjoitella netti-ilmoittautumista harjoituskurssinumerolla 100000. Kokeile!
 • Ilmoittautumiseesi liittyen opisto ottaa sinuun yhteyttä vain kurssin peruuntuessa tai saadessasi opiskelijapaikan varasijalta. Syötä siis yhteystietosi tarkasti.
 • Muista ilmoittaa toimistoon, jos yhteystietosi tuonnempana muuttuvat.
 • Kurssipaikan peruminen on poikkeuksetta opiskelijan tehtävä! Katso ohjeet kurssipaikan peruuttamisesta nettisivuiltamme!

Peda.net Salon kansalaisopiston käytössä!


Monen muun kansalaisopiston tavoin myös Salon kansalaisopisto on ottanut käyttöönsä peda.net-verkkoalustan. Toki tämä opiston nettisivusto (www.salo.fi/kansalaisopisto) on edelleen tärkein informaatiokanavamme Internetissä. Muun muassa opiston kurssitarjonta ilmoittautumislinkkeineen ja yhteystietomme löytyvät täältä.

Nyt käyttöön otettu peda.net on kätevä lisäpalvelu opiskelijoillemme sen tarjoamine monipuolisine käyttömahdollisuuksineen. Käytössämme oleva alusta joko sisältää tai alkaa nyt keräämään tarjottimelleen seuraavia herkkuja:

 • Kurssien video- ja kuvapäiväkirjoja
 • Oppiaineiden esittelyt ja näihin liittyvät materiaalit, kuten kuvia opetustiloista, toiminnasta, töistä ja verkkolinkkejä ym.
 • Kurssien materiaalilistat kerättynä yhteen paikkaan
 • Usein kysytyt kysymykset -osiossa on aihepiireittäin kerättynä yleisimmät asiakkaidemme tiedustelut vastauksineen
 • Risut ja ruusut -osastossa voit antaa palautetta toiminnastamme
 • Ehdota uutta kurssia -osastossa otamme mielellämme vastaan toiveita uusista kursseista
 • Verkkokurssialusta kansalaisopiston toteuttamille verkkokursseille
 • Kansalaisopiston tuntiopettajien käyttöön tarkoitettu Intranet, SKO-Intra


Tule tutustumaan tähän toimintamme uuteen näyteikkunaan osoitteessa peda.net/salonkansalaisopisto.