Salon kansalaisopisto

Kansalaisopisto tiedottaa

Salon kaupunki on päättänyt sulkea kansalaisopiston toiminnan 25.3.2020 alkaen ennalta määräämättömäksi ajaksi. Päätöksen mukaan henkilökunnan työvelvollisuus myös päättyy.

Ilmoitamme nettisivuillamme kun toimintamme jatkuu. Kykenemme tällöin reagoimaan töihin paluun jälkeen saapuviin sähköposteihin, tekstiviesteihin ja puheluihin. Otathan siis yhteyttä uudelleen tuolloin.

Kansalaisopiston kurssimaksuista

Opistolle tulee nyt runsaasti kurssimaksuihin liittyviä kyselyitä. Mahdolliset avoimet laskut kannattaa maksaa, jotta eivät mene perintään. Mahdollisista maksupalautuksista tiedotamme myöhemmin.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Kevätkauden 2020 kurssitarjontamme on näkyvissämyös Kurssitarjonta kevät 2020 -linkin takana.

salo vapaalla_e1.jpg

Kevätkauden 2020 oppaan netissä selattava versio löytyy täältä!

salo vapaalla_2019 etukansi.jpg

Syyskauden 2019 oppaan netissä selattava versio löytyy täältä!

Ohjeita netti-ilmoittautumiseen

Opiskelupaikka kurssille varataan ilmoittautumalla joko Internetin kautta tai puhelimitse. Ilmoittautuessasi sitoudut samalla maksamaan kurssimaksun. Kurssille voi osallistua ainoastaan siinä tapauksessa, että on ilmoittautunut ja saanut paikan.


Jokaiselle kurssille on määrätty ajankohta, josta lähtien sille voi ilmoittautua. Ilmoittautumisohjeet on tässä oppaassa annettu joko kurssitiedoissa tai yhdistetysti sen aiheotsikon alapuolella, johon kurssi kuuluu.


Kurssitarjontamme on näkyvissä myös nettisivuillamme osoitteessa www.salo.fi/kansalaisopisto. Kurssille voi ilmoittautua netin kautta lukuun ottamatta yksilöopetuksia. Nettisivullamme on kurssin alapuolella valmiina Ilmoittaudu kurssille -linkki, jota klikkaamalla ponnahdat suoraan ilmoittautumisjärjestelmään kyseisen kurssin kohdalle. Kurssipaikkaa ei voi varata tulemalla toimistoon ilmoittautumisaikana. Ilmoittautumista ei myöskään voi tehdä sähköpostitse, tekstiviestillä tai puhelinvastaajaviestillä.


Kursseille voi ilmoittautua myös annetun ilmoittautumisajan jälkeen joko Internetin kautta tai puhelimitse Salon toimistoon sen aukioloaikoina, puh. 02 778 4561 tai 02 778 4570. Tarkemmat netti-ilmoittautumisohjeet löytyvät oppaasta ja nettisivuilta. Internetin kautta ilmoittautuminen on nopeampaa kuin puhelimitse. Suosituimpien kurssien paikat täyttyvät hetkessä!


Jos kurssi on jo käynnistynyt, voit toimistosta tiedustella, onko siihen mahdollista päästä vielä mukaan. Jos ilmoittaudut Turun yliopiston avoimen yliopiston opintoihin, on sinun erikseen ilmoittauduttava myös avoimen yliopiston opiskelijaksi. Nämä ilmoittautumisohjeet löydät opiston nettisivuilta www.salo.fi/kansalaisopisto.


Alle 18-vuotiaan ilmoittautuessa tarvitsemme aina huoltajan tiedot laskutusta varten. Jos laskun maksaa joku muu, kuin kurssilainen itse, on laskutustiedot mainittava ilmoittautumisen yhteydessä.


Ilmoittautuminen ei ole mahdollista, jos sinulla on erääntyneitä kurssimaksuja.


Tässä oppaassa ja kotisivuillamme mainitaan jokaisen kurssin kohdalla sen maksu. Hinta määräytyy vapaa-ajan lautakunnan hyväksymän hinnaston mukaisesti. Kurssikuvauksessa ilmoitetaan erikseen mahdollisesta materiaalimaksusta. Opiskelija hankkii itse oppikirjat ja muun opiskelussa tarvittavan materiaalin, ellei kurssitiedoissa toisin mainita. Jos tulet keväällä mukaan syksyllä alkaneelle kurssille, hinta määräytyy kevään tuntimäärän perusteella.


Kansalaisopisto ottaa asteittain käyttöön verkkomaksamisen. Täytä ensin ilmoittautumistiedot verkossa. Maksamiseen sinulla on käytössä vaihtoehtoisia tapoja. Suosittelemme tutustumista kahdessa ensimmäisessä vaihtoehdossa mainittuun verkkomaksamiseen. Kiitos, että verkkomaksamisella osallistut kaupungin kustannusten pienentämiseen.


- Valitsemalla Siirry maksamaan -painike pääset maksamaan kurssin heti ilmoittautuessasi. Jos kurssi ei lähde käyntiin, kurssimaksu palautuu tilillesi.


- Mikäli et maksa kurssia netti-ilmoittautumisen yhteydessä, tulet saamaan ensimmäisen tapaamiskerran jälkeen sähköpostiisi verkkomaksulinkin.


- Jos et ole maksanut kurssimaksua määräpäivään mennessä verkossa, sinulle lähetetään paperilasku lukukauden aikana.


Syksyllä 2020 otamme verkkomaksamisen laajasti käyttöön ja samalla siirrymme laskutuslisän käyttöön, jos joudumme lähettämään paperilaskun kurssista.


Maksettu kurssimaksu palautetaan takaisin vain siinä tapauksessa, että kurssi peruuntuu.

Huomioita ilmoittautumisesta

Tässä vielä muutama tärkeä ilmoittautumiseen liittyvä huomautus:

 • Voit ilmoittautua kurssille myös puhelimitse. Kurssin yhteydessä on aina mainittu ilmoittautumiseen käytettävä puhelinnumero. Netti-ilmoittautuminen on kuitenkin aina nopeampi tapa varata kurssipaikka, kuin puhelimitse!
 • Voit harjoitella netti-ilmoittautumista harjoituskurssinumerolla 100000. Kokeile!
 • Ilmoittautumiseesi liittyen opisto ottaa sinuun yhteyttä vain kurssin peruuntuessa tai saadessasi opiskelijapaikan varasijalta. Syötä siis yhteystietosi tarkasti.
 • Muista ilmoittaa toimistoon, jos yhteystietosi tuonnempana muuttuvat.
 • Kurssipaikan peruminen on poikkeuksetta opiskelijan tehtävä! Katso ohjeet kurssipaikan peruuttamisesta nettisivuiltamme!

Peda.net Salon kansalaisopiston käytössä!


Monen muun kansalaisopiston tavoin myös Salon kansalaisopisto on ottanut käyttöönsä peda.net-verkkoalustan. Toki tämä opiston nettisivusto (www.salo.fi/kansalaisopisto) on edelleen tärkein informaatiokanavamme Internetissä. Muun muassa opiston kurssitarjonta ilmoittautumislinkkeineen ja yhteystietomme löytyvät täältä.

Nyt käyttöön otettu peda.net on kätevä lisäpalvelu opiskelijoillemme sen tarjoamine monipuolisine käyttömahdollisuuksineen. Käytössämme oleva alusta joko sisältää tai alkaa nyt keräämään tarjottimelleen seuraavia herkkuja:

 • Kurssien video- ja kuvapäiväkirjoja
 • Oppiaineiden esittelyt ja näihin liittyvät materiaalit, kuten kuvia opetustiloista, toiminnasta, töistä ja verkkolinkkejä ym.
 • Kurssien materiaalilistat kerättynä yhteen paikkaan
 • Usein kysytyt kysymykset -osiossa on aihepiireittäin kerättynä yleisimmät asiakkaidemme tiedustelut vastauksineen
 • Risut ja ruusut -osastossa voit antaa palautetta toiminnastamme
 • Ehdota uutta kurssia -osastossa otamme mielellämme vastaan toiveita uusista kursseista
 • Verkkokurssialusta kansalaisopiston toteuttamille verkkokursseille
 • Kansalaisopiston tuntiopettajien käyttöön tarkoitettu Intranet, SKO-Intra


Tule tutustumaan tähän toimintamme uuteen näyteikkunaan osoitteessa peda.net/salonkansalaisopisto.