Näyttelyt, esitykset ym. produktiot

Valitettavasti kaikki aiemmin ilmoittamamme Onneli, Anneli ja orpolapset -esitykset on jouduttu peruuttamaan sairastumisen takia.


Lähiviikkojen tapahtumia


  Salon kansalaisopiston kevätnäyttelyt ja -esitykset 2019

  Salon kansalaisopiston opiskelijat esittelevät osaamistaan kevään aikana koko Salon alueella. Salon kansalaisopiston kädentaitojen ja kuvataiteen ryhmät tarjoavat huhtikuussa eri puolilla Saloa yhteensä 16 näyttelyä. Näyttelykevään aloittavat Suomusjärven akvarellistit Suomusjärven kirjastossa ja Käsityökoulun Halikon ryhmät Halikon kirjastossa jo maaliskuun aikana. Kuvataiteen erityisopiskelijoiden ryhmä pitää oman näyttelynsä Ihme ja Kumma -olohuonekahvilassa vielä toukokuussa. Sunnuntaina 28.4. avoinna on suurin osa näyttelyistä. Sunnuntaiajelulla voi kiertää Kuusjoen, Perttelin, Muurlan, Kiikalan, Suomusjärven, Kiskon ja Perniön näyttelyt, ja jäädä kierroksen päätteeksi kuuntelemaan, vaikka Kevätkonserttia Perniön yhteiskoululla.

  Monien kurssien yhteisnäyttely järjestetään la-su 27.-28.4. opiston pääpaikalla ensimmäisen kerroksen aulassa ja läheisissä luokissa. Tässä näyttelyssä esittelevät töitään Salon keskustan ja Halikon kursseilla olleet kädentaitojen oppilaat sekä Halikon keramiikkaopiskelijat. Käsityökoulun oppilaiden työt tuovat iloa ja leikkiä näyttelyyn. Lausunnan opiskelijat tarjoavat matineaesityksen näyttelyn yhteydessä. Minä siirtolohkare -matineaan kannattaa tulla ajoissa, sillä tapahtuma on viime vuosina vetänyt hyvin yleisöä. Oppilaat pitävät näyttelyssä myös kahvilaa.

  Piritan taidetalolle ripustetaan laaja kuvataiteen ja kädentaitojen kevätnäyttely su-ma 28.-29.4. ja koko talo on silloin avoinna yleisölle. Näyttelyssä on esillä Kuvataidekoulusta lasten ja nuorten töitä sekä aikuisten taiteen ja tekstiilikäsitöiden harrastajien töitä. Sunnuntaina yleisö saa nauttia näyttelyä elävöittävistä työnäytöksistä sekä oppilaskahvilan leivonnaisten tuoksuista. Maanantaina 29.4. Piritan taidetalon näyttely on avoinna yleisölle klo 18 saakka. Erityisesti oppilas- ja päiväkotiryhmät ovat silloin tervetulleita näyttelyyn.

  Estradi on meidän! 23.-30.4. on Teatterikoulun, Kuvataidekoulun ja Käsityökoulun yhteinen tapahtumaviikko. Teatterikoulun oppilaiden ja opettajien monipuolinen esityskattaus on tarjolla Salon lukiolla, Pikkuteatterissa, Kulttuuritalo Kivassa sekä Nuorisokeskus Steissillä. Kulttuuritalo Kivassa nähdään Pessi ja Illusia -klassikosta sovitettu musiikillinen esitys yhteistyössä Teatterikoulun oppilaiden ja Musiikkiopiston jousisoittajien kanssa. Pikkuteatterissa voi tutustua teatteri-improvisaatioihin, naamioteatteriin, varjoteatteriin, klassikkosatujen muunnelmiin ja ryhmälähtöisiin esityksiin. Pikkuteatterin tiloissa on myös nähtävissä Kuvataidekoulun ja Käsityökoulun yhteinen naamionäyttely. Huom! Valitettavasti kaikki Onneli, Anneli ja orpolapset -esitykset on jouduttu peruuttamaan sairastumisen takia.

  Musiikin opiskelijat esittelevät osaamistaan useissa konserteissa ja matineoissa. Pop/Jazz-laulunopiskelijat esiintyvät Kevään kaikuja -konsertissaan 25.3 ja pianistit soittajaisissan 8.4 päätoimipaikassa Ylhäistentiellä. Laulamisen ryhmäkurssilaiset jalkautuvat kauppakeskus Plazaan 10.4. Opiston perinteinen kevätkonsertti toteutuu huhtikuun lopulla kylien näyttelyn yhteydessä Perniössä. Ensemble-kurssilaisilla on oma matineansa Halikossa 29.4. Monissa esityksissä on teemana musikaali- ja elokuvasävelmät. Toukokuun lopulla opiston puhallinorkesteri järjestää pitkäaikaisen johtajansa Hannu Ruotsalaisen muistokonsertin Sinisessä talossa 26.5.