Opiskelija-info

OPISKELUOIKEUS

Kansalaisopiston opetustarjonnassa on kursseja kaikenikäisille. Useimmat kurssit on suunnattu lähinnä aikuisille (yli 15-vuotiaille), riippumatta osallistujan iästä tai koulutuspohjasta. Osa kursseista on tarkoitettu vain ikääntyville, työttömille, maahanmuuttajille, lapsille tai jollekin muulle kohderyhmälle. Jos mietit, voitko osallistua, niin soita ja kysy asiaa toimistostamme.KURSSEILLE ILMOITTAUTUMINEN

Opiskelupaikka kurssille varataan ilmoittautumalla joko Internetin kautta tai puhelimitse. Ilmoittautuessasi sitoudut samalla maksamaan kurssimaksun.

Kurssille voi osallistua ainoastaan siinä tapauksessa, että olet ilmoittautunut ja saanut kurssipaikan.

Jokaiselle kurssille on määrätty ajankohta, josta lähtien sille voi ilmoittautua. Kurssin ilmoittautumisohjeet on tässä oppaassa annettu joko kurssitiedoissa tai yhdistetysti sen aiheotsikon alapuolella, johon kurssi kuuluu.

Kurssitarjontamme on näkyvissä myös nettisivuillamme osoitteessa www.salo.fi/kansalaisopisto. Siellä em. ilmoittautumisohjeet on aina mainittu jokaisen kurssin kuvauksessa.

Yleensä kursseillemme voi ilmoittautua netin kautta. Nettisivullamme on tällöin kurssin alapuolella valmiina Ilmoittaudu kurssille -linkki, jota klikkaamalla ponnahdat suoraan ilmoittautumisjärjestelmään kyseisen kurssin kohdalle.

Kurssipaikkaa ei voi varata tulemalla toimistoon ilmoittautumisaikana. Ilmoittautumista ei myöskään voi tehdä sähköpostitse, tekstiviestillä tai puhelinvastaajaviestillä.

Alle 18-vuotiaan ilmoittautuessa tarvitsemme aina huoltajan tiedot laskutusta varten!

Jos laskun maksaa joku muu kuin kurssilainen itse, on laskutustiedot mainittava ilmoittautumisen yhteydessä.

Kursseille voi ilmoittautua myös annetun ilmoittautumisajan jälkeen joko Internetin kautta tai puhelimitse Salon toimistoon sen aukioloaikoina, puh. 02-778 4561 tai 02-778 4570.

Tarkemmat netti-ilmoittautumisohjeet löytyvät tästä oppaasta sivuilta 7. Internetin kautta ilmoittautuminen on nopeampaa kuin puhelimitse. Suosituimpien kurssien paikat täyttyvät hetkessä!

Jos kurssi on jo käynnistynyt, voit toimistosta tiedustella onko siihen mahdollista päästä vielä mukaan.

Jos ilmoittaudut avoimen yliopiston tai avoimen AMK:n opintoihin, on sinun erikseen ilmoittauduttava myös näiden tahojen opiskelijaksi. Nämä ilmoittautumisohjeet löydät opiston nettisivuilta www.salo.fi/kansalaisopisto.KURSSIIN TUTUSTUMINEN

Osassa kursseista kurssipaikan viimeinen peruuttamishetki ajoittuu seuraavalle viikolle kurssin käynnistymisen jälkeen. Tämä tarkoittaa sitä, että voit maksutta käydä tutustumassa ensimmäiseen kurssitapaamiseen ja tehdä sen jälkeen päätöksen kurssille osallistumisesta.

Jos päätät tällaisen kurssin ensimmäisen kurssitapaamisen jälkeen, että et jatka kurssilla, peru kurssipaikkasi mahdollisimman nopeasti alla olevien ohjeiden mukaisesti. Tällöin ehdimme tarjota kurssipaikkaasi varasijalla oleville ennen seuraavaa tapaamiskertaa.KURSSIPAIKAN PERUMINEN

Olemme lisänneet kurssitietoihin lähes jokaisen kurssin kohdalle viimeisen ajankohdan, jolloin varatun kurssipaikan voi peruuttaa ilman laskua kurssille osallistumisesta. Varattua kurssipaikkaa ei tämän jälkeen enää voi peruuttaa, vaan kurssimaksu laskutetaan riippumatta siitä, osallistuuko ilmoittautuja kurssille vai ei.

Voit peruuttaa kurssipaikkasi joko soittamalla (Huom! ei tekstiviestillä!) opiston toimistoon puh. 02-778 4561 tai 02-778 4570 tai sähköpostilla osoitteeseen birgitta.jalonen@salo.fi. Peruutusta ei voi tehdä opettajalle!

Kurssimaksu laskutetaan aina, mikäli peruutusta ei ole ajoissa tehty edellä olevien ohjeiden mukaisesti, tai peruutus tehdään kurssitiedoissa mainitun ajankohdan jälkeen tai se on kokonaan jätetty tekemättä. Usein varattu, mutta käyttämättä jätetty kurssipaikka vie paikan varasijalle jääneeltä ilmoittautuneelta.KURSSIMAKSUT JA LASKUTUS

Tässä oppaassa ja kotisivuillamme mainitaan jokaisen kurssin kohdalla sen kurssimaksu. Kurssin hinta määräytyy sen tuntimäärästä ja toimistomaksusta. kurssimaksuun vaikuttavat myös muut mahdolliset järjestelykulut. Kurssikuvauksessa ilmoitetaan erikseen mahdollisesta materiaalimaksusta. Jos tulet keväällä mukaan syksyllä alkaneelle kurssille, hinta määräytyy kevään tuntimäärän ja toimistomaksun perusteella.

Kurssimaksut laskutetaan lukukauden aikana.

Alle 18-vuotiaan opiskelijan kurssimaksu laskutetaan aina huoltajalta.

Myös yritys tms. organisaatio voi maksaa opiskelijan kurssimaksun.

Jos haluat käyttää kurssin maksamiseen ePassia, kurssille voi ilmoittautua vain netti-ilmoittautumisen kautta. Tarkemmat ohjeet näiden Passin käytöstä löydät sivulta 3.

Maksettuja kurssimaksuja ei palauteta takaisin.

Opiskelija hankkii itse oppikirjat ja muun opiskelussa tarvittavan materiaalin, ellei kurssitiedoissa toisin mainita.

Taiteen perusopetusryhmissä materiaalit sisältyvät opintomaksuun.ALENNUKSET

Työttömät, eläkeläiset, maahanmuuttajat ja täysikäiset toisen asteen päätoimiset opiskelijat saavat perustoiminnan kurssimaksuista 35 prosentin alennuksen. Alennusta ei voida ottaa jälkikäteen huomioon jos kurssimaksu on laskutettu.

Jos kurssista ei saa kurssimaksualennusta, kerrotaan tämä erikseen kurssikuvauksen alussa.

Alennuksen piiriin kuuluvat saavat alennuksen seuraavasti:

  • Työtön työnhakija (koodi 02, 03, 07 tai 08): Saadaksesi alennuksen, sinun tulee toimittaa TE-toimistosta saatava todistus työttömyydestä opiston toimistoon (Ylhäistentie 2, 24130 Salo) ennen kurssin toista kokoontumiskertaa, ei opettajalle. Lomakkeen voi myös tulostaa itse www.te-palvelut.fi sivulta. Kirjaudu sisään kohdasta OMA ASIOINTI ja tulosta todistus kohdasta TODISTUS TYÖNHAUN VOIMASSAOLOSTA. Lomakkeen voit lähettää toimistoomme myös sähköpostin liitteenä os. birgitta.jalonen@salo.fi. Lomake on voimassa kuluvan lukukauden ajan.
  • Eläkeläinen: Saadaksesi alennuksen, valmistaudu tarvittaessa esittämään eläkeläiskortti.
  • Kotoutumisajalla oleva maahanmuuttaja (enintään 5 vuotta Suomeen saapumisesta): Saadaksesi alennuksen, täytä ilmoittautumislomake kurssin alkaessa.
  • Täysi-ikäinen toisen asteen päätoiminen opiskelija: Saadaksesi alennuksen, sinun tulee toimittaa kopio opiskelijakortista tai muu todistus opiskelusta opiston toimistoon ennen kurssin toista kokoontumiskertaa. Alennus ei koske oppisopimuskoulutusta.

Alennukset kurssimaksuista ovat henkilökohtaisia. Jos laskun maksaja on yritys tai yhdistys, alennuksia ei myönnetä.

Taiteen perusopetuksen osalta alennus koskee opetukseen osallistuvien alaikäisten vanhempia, mikäli he tai toinen heistä on työttömänä, eläkkeellä, maahanmuuttaja tai toisen asteen päätoiminen opiskelija.KURSSIN TAPAAMISKERRAN PERUUNTUMINEN

Opettajan sairastuessa pyritään tapaamiskerralle järjestämään toinen opettaja. Jos tämä ei onnistu, järjestetään korvaava tapaaminen oppaaseen merkityn viimeisen tapaamiskerran jälkeen vastaavaan aikaan. Opisto ilmoittaa kurssitapaamisen peruuntumisesta tekstiviestillä siihen numeroon, jonka olet antanut ilmoittautumisen yhteydessä.KURSSIN ALOITUSKOKO JA PERUUNTUMINEN

Kurssi käynnistyy, jos sille on määräaikaan mennessä ilmoittatunut tarpeeksi osallistujia. Kurssin alkaminen tai peruuntuminen ratkaistaan viimeistään muutamaa päivää ennen kurssin alkamispäivämäärää.

Kurssin aloituskoko Salon keskustassa pääsääntöisesti 8 osallistujaa. Keskustan ulkopuolella se on pääsääntöisesti 7. Liikuntakurssien, luentosarjojen ja avoimen yliopiston osalta aloitusryhmäkoko on tätä suurempi, ryhmäkoot näissä määritellään kurssikohtaisesti.

Opisto ilmoittaa kurssin peruuntumisesta tekstiviestillä siihen numeroon, jonka olet antanut ilmoittautumisen yhteydessä.

Jos kurssi peruuntuu, niin siihen ei jälkikäteen pysty enää ilmoittautumaan.TODISTUKSET

Opiskelija voi pyytää toimistosta todistuksen opiskelustaan. Kuluvan lukuvuoden opiskelutodistuksesta peritään 5 euron, aikaisemmilta lukuvuosilta 10 euron maksu.OPINTONEUVONTA

Opintoneuvontaa saa ilmoittautumisen yhteydessä oppiaineen vastuuhenkilöltä.VAKUUTUSTURVA

Kaikki opiskelijat on vakuutettu opistossa sattuvan tapaturman varalta.HENKILÖREKISTERI

Ilmoittautumisen yhteydessä kerätään henkilötietoja, joita ei luovuteta ulkopuolisille. Tietoja kerätään opiskelijoiden identifioimiseksi sekä kurssimaksujen laskutusta varten. Tiedot koulutustaustasta ja pääasiallisesta toiminnasta kysytään tilastokeskusta varten.