Opiskelija-info

Kansalaisopiston toiminta-alueena on Salon kaupunki. Toiminta perustuu lakiin Vapaasta sivistystyöstä ja kuvataidekoulun, käsityökoulun ja teatterikoulun osalta Taiteen perusopetuksesta säädettyyn lakiin. Maahanmuuttajakoulutukset perustuvat perusopetusasetukseen ja lakiin kotoutumisen edistämisestä.

OPISKELUOIKEUS
Kansalaisopiston opinnot on tarkoitettu kaikille asuinpaikasta ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Opisto on aikuisoppilaitos, mutta jotkut opinnot on suunnattu myös alle 15-vuotiaille. Osa kursseista on tarkoitettu vain ikääntyville, työttömille, maahanmuuttajille, lapsille tai jollekin muulle tietylle kohderyhmälle. Jos mietit, voitko osallistua, niin soita ja kysy asiaa toimistostamme.

KURSSEILLE ILMOITTAUTUMINEN, KURSSIMAKSUT JA LASKUTUS
Opiskelupaikka kurssille varataan ilmoittautumalla joko Internetin kautta tai puhelimitse. Ilmoittautuessasi sitoudut samalla maksamaan kurssimaksun. Kurssille voi osallistua ainoastaan siinä tapauksessa, että on ilmoittautunut ja saanut paikan.

Jokaiselle kurssille on määrätty ajankohta, josta lähtien sille voi ilmoittautua. Ilmoittautumisohjeet on tässä oppaassa annettu joko kurssitiedoissa tai yhdistetysti sen aiheotsikon alapuolella, johon kurssi kuuluu.

Kurssille voi ilmoittautua netin kautta lukuun ottamatta yksilöopetuksia. Nettisivullamme on kurssin alapuolella valmiina Ilmoittaudu kurssille -linkki, jota klikkaamalla ponnahdat suoraan ilmoittautumisjärjestelmään kyseisen kurssin kohdalle. Kurssipaikkaa ei voi varata tulemalla toimistoon ilmoittautumisaikana. Ilmoittautumista ei myöskään voi tehdä sähköpostitse, tekstiviestillä tai puhelinvastaajaviestillä.

Kursseille voi ilmoittautua myös annetun ilmoittautumisajan jälkeen joko Internetin kautta tai puhelimitse Salon toimistoon sen aukioloaikoina, puh. 02 778 4561 tai 02 778 4570. Tarkemmat netti-ilmoittautumisohjeet löytyvät tästä oppaasta sivuilta 9. Internetin kautta ilmoittautuminen on nopeampaa kuin puhelimitse. Suosituimpien kurssien paikat täyttyvät hetkessä! Jos kurssi on jo käynnistynyt, voit toimistosta tiedustella, onko siihen mahdollista päästä vielä mukaan. Jos ilmoittaudut Turun yliopiston avoimen yliopiston opintoihin, on sinun erikseen ilmoittauduttava myös avoimen yliopiston opiskelijaksi. Nämä ilmoittautumisohjeet löydät opiston nettisivuilta www.salo.fi/kansalaisopisto.

Alle 18-vuotiaan ilmoittautuessa tarvitsemme aina huoltajan tiedot laskutusta varten. Jos laskun maksaa joku muu, kuin kurssilainen itse, on laskutustiedot mainittava ilmoittautumisen yhteydessä. Jos haluat käyttää maksamiseen ePassia, kurssille voi ilmoittautua vain netti-ilmoittautumisen kautta. Tarkemmat ohjeet Passin käytöstä löydät sivulta 5.

Ilmoittautuminen ei ole mahdollista, jos sinulla on erääntyneitä kurssimaksuja.

Tässä oppaassa ja kotisivuillamme mainitaan jokaisen kurssin kohdalla sen maksu. Hinta määräytyy vapaa-ajan lautakunnan hyväksymän hinnaston mukaisesti. Kurssikuvauksessa ilmoitetaan erikseen mahdollisesta materiaalimaksusta. Opiskelija hankkii itse oppikirjat ja muun opiskelussa tarvittavan materiaalin, ellei kurssitiedoissa toisin mainita. Jos tulet keväällä mukaan syksyllä alkaneelle kurssille, hinta määräytyy kevään tuntimäärän perusteella.

Kansalaisopisto ottaa asteittain käyttöön verkkomaksamisen. Täytä ensin ilmoittautumistiedot verkossa. Maksamiseen sinulla on käytössä vaihtoehtoisia tapoja. Suosittelemme tutustumista kahdessa ensimmäisessä vaihtoehdossa mainittuun verkkomaksamiseen. Kiitos, että verkkomaksamisella osallistut kaupungin kustannusten pienentämiseen.
. Valitsemalla Siirry maksamaan -painike pääset maksamaan kurssin heti ilmoittautuessasi. Jos kurssi ei lähde käyntiin, kurssimaksu palautuu tilillesi.
. Mikäli et maksa kurssia netti-ilmoittautumisen yhteydessä, tulet saamaan ensimmäisen tapaamiskerran jälkeen sähköpostiisi verkkomaksulinkin.
. Jos et ole maksanut kurssimaksua määräpäivään mennessä verkossa, sinulle lähetetään paperilasku lukukauden aikana.

Syksyllä 2020 otamme verkkomaksamisen laajasti käyttöön ja samalla siirrymme laskutuslisän käyttöön, jos joudumme lähettämään paperilaskun kurssista.

Maksettu kurssimaksu palautetaan takaisin vain siinä tapauksessa, että kurssi peruuntuu.


KURSSIIN TUTUSTUMINEN JA KURSSIPAIKAN PERUMINEN
Osassa kursseista on tutustumismahdollisuus ja viimeinen peruuttamishetki ajoittuu seuraavalle viikolle kurssin käynnistymisen jälkeen. Tämä tarkoittaa sitä, että voit maksutta käydä tutustumassa ensimmäiseen kurssitapaamiseen ja tehdä sen jälkeen päätöksen osallistumisesta ja maksaa kurssin sinulle lähetetyn verkkomaksulinkin kautta. Jos päätät tällaisen kurssin ensimmäisen tapaamisen jälkeen, että et jatka kurssilla, peru osallistumisesi mahdollisimman nopeasti alla olevien ohjeiden mukaisesti. Tällöin ehdimme tarjota paikkaa varasijalla olevalle ennen seuraavaa tapaamiskertaa.

Ellei kurssikuvauksessa toisin mainita, tulee kurssi perua viimeistään viikkoa ennen kurssin aloituspäivää. Voit peruuttaa kurssipaikkasi joko soittamalla opiston toimistoon puh. 02 778 4561 tai 02 778 4570 tai sähköpostilla osoitteeseen birgitta.jalonen@salo.fi. (Huom! Ei tekstiviestillä) Peruutusta ei voi tehdä opettajalle!
Kurssimaksu on maksettava aina, mikäli peruutusta ei ole ajoissa tehty edellä olevien ohjeiden mukaisesti. Varattu, mutta käyttämättä jätetty kurssipaikka vie paikan varasijalle jääneeltä ilmoittautuneelta.

KURSSIN ALOITUSKOKO JA PERUUNTUMINEN
Kurssi käynnistyy, jos sille on määräaikaan mennessä ilmoittautunut tarpeeksi osallistujia. Kurssin alkaminen tai peruuntuminen ratkaistaan viimeistään muutamaa päivää ennen alkamispäivää. Kurssin aloituskoko on Salon keskusta-alueella pääsääntöisesti 8 osallistujaa. Keskustan ulkopuolella se on pääsääntöisesti 7. Liikuntakurssien, luentojen ja avoimen yliopiston osalta aloitusryhmäkoko on tätä suurempi, ryhmäkoot näissä määritellään kurssikohtaisesti. Opisto ilmoittaa kurssin peruuntumisesta tekstiviestillä siihen numeroon, jonka olet antanut ilmoittautumisen yhteydessä. Jos kurssi peruuntuu, niin siihen ei jälkikäteen pysty enää ilmoittautumaan.

KURSSIN TAPAAMISKERRAN PERUUNTUMINEN
Opettajan sairastuessa pyritään tapaamiskerralle järjestämään toinen opettaja. Jos tämä ei onnistu, järjestetään korvaava tapaaminen oppaaseen merkityn viimeisen tapaamiskerran jälkeen vastaavaan aikaan. Opisto ilmoittaa kurssitapaamisen peruuntumisesta tekstiviestillä siihen numeroon, jonka olet antanut ilmoittautumisen yhteydessä.

TODISTUKSET
Opiskelija voi pyytää toimistosta todistuksen opiskelustaan. Opiskelutodistuksesta peritään 10 euron maksu.

OPINTONEUVONTA
Opintoneuvontaa saa ilmoittautumisen yhteydessä oppiaineen vastuuhenkilöltä.

VAKUUTUSTURVA
Kaikki opiskelijat on vakuutettu opistossa sattuvan tapaturman varalta.

TIETOSUOJA
Ilmoittautumisen yhteydessä kerätään henkilötietoja, joita ei luovuteta ulkopuolisille. Tietoja kerätään opiskelijoiden identifioimiseksi sekä kurssimaksujen laskutusta varten. Tiedot koulutustaustasta ja pääasiallisesta toiminnasta kysytään tilastokeskusta varten.

Kansalaisopiston tietosuojaseloste löytyy opiston nettisivuilta osoitteesta www.salo.fi/kansalaisopisto

Salon kansalaisopisto pidättää oikeuden muutoksiin. Painetussa oppaassa saattaa ilmetä virheitä, ajantasainen ja korjattu tieto löytyy aina opiston nettisivuilta osoitteesta www.salo.fi/kansalaisopisto.