Opiskelijalle

Lukio-opiskelu kasvattaa nuorta itsenäisyyteen ja vastuun kantamiseen omista opinnoista. Lukio tukee opiskelijaa monipuolisesti, mutta vastuu opinnoista on opiskelijalla itsellään. Opiskelu johdattaa myös jatko-opintoihin, joissa itsenäisyys ja oma vastuu edelleen lisääntyvät.

Salon lukiossa saat opiskella monipuolisissa oppimisympäristöissä sekä läsnä ollen että verkossa. Lukiossa on meneillään myös monia kiinnostavia hankkeita, kuten luonnontiedeyhteistyö Turun yliopiston kanssa sekä kansainväliset Erasmus-hankkeet ja uudet Nordplus-hankkeet, joilla opiskelua pyritään monipuolistamaan ja ajankohtaistamaan entisestään. Näihin hankkeisiin kuuluu usein opintomatkoja sekä vierailijoiden isännöintiä Salossa.

Salon lukion opiskelijoiden on mahdollista valita kursseja myös Turun seudun etärenkaan kurssitarjottimelta. Etärenkaan kurssit järjestetään Moodle-alustalla, jolle osallistuja itse voi tehdä käyttäjätunnuksen. Muista ilmoittautua kurssille Etärenkaan sivuilla olevan ohjeen mukaan. Valintaoppaasta 2019 - 2020 näet tulevan lukuvuoden kurssit. Apua saat myös ainevalintakortista.

Lukuvuoden 2019 - 20 kurssitarjottimesta näet kurssien sijoittumisen jaksoihin ja palkkeihin.

Lukuvuonna 2019 -20 käytössä olevat oppimateriaalit ja -kirjat on hyvä hankkia ajoissa.

Salon lukion järjestyssäännöt tekevät kouluarjesta viihtyisää ja kruunaavat juhlapäivät.

koulujakirsikat.jpg
Kuva: Nuutti Pihakivi

Opiskelussa ja sähköisissä ylioppilaskirjoituksissa tarvitset oman kannettavan tietokoneen sekä virtajohdon, kuulokkeet ja langallisen hiiren. Tavanomainen kannatteva tietokone on useimmiten riittävä. Ylioppilastutkintolautakunnan ohje kertoo sopivan kannettavan tietokoneen hankinnasta.

Keväästä 2019 eteenpäin kaikki ylioppilaskokeet suoritetaan digitaalisesti.

Ylioppilastutkintolautakunnan ohje neuvoo kokelaita. Tästä selviävät syksyn 2019 tutkintopäivät.