Tulevalle lukiolaiselle

Lukuvuosi alkaa ti 11.8.2020 ensimmäisen vuoden opiskelijoille klo 9.00. Opiskelijat jaetaan aulassa ryhmänohjausryhmiin tutoreiden avustamana. Päivän ohjelmassa on lukioon ja ryhmänohjaajaan tutustumista. Muistathan turvavälit ja käsihygienian!

Tervetuloa uudet lukiolaiset!

Mitä Salon lukiossa voi opiskella?

Salon lukiossa on mahdollista valita laajasti eri oppiaineita ja sisällyttää opintoihin ammatillisia opintoja, tiede- tai musiikkilinjan opintoja tai liikunnan lajivalmennusta kansainvälisen liiketalouden opintoja. Kielivalikoimassa on englanti, ruotsi, saksa, ranska, espanja ja venäjä sekä aikuislinjalla kiina. Salon lukio tarjoaa lukuisia koulukohtaisia soveltavia kursseja. Kiinnostaviin aiheisiin voi perehtyä syvällisesti ja valmistautua hyvin ylioppilaskirjoituksiin.

Lukuvuoden 2020 - 21 kursseihin voit tutustua Valintaoppaasta. Apua opintojen suunnitteluun saat myös ainevalintakortista. Kurssitarjottimesta 2020-2021 näet kurssien sijoittumisen jaksoihin. Tarvittavat oppimateriaalit ja -kirjat on hyvä hankkia ajoissa.

Salon lukion erikoislinjat

Salon lukiossa on neljä eri painotusta: musiikkilinja, tiedelinja, urheilulinja sekä syksyllä 2020 uutena alkava business-linja. Erikoislinjoille voi hakeutua kiinnostuksen, harrastuneisuuden ja taipumusten perusteella. Meillä voi suorittaa kuvataiteen, liikunnan, musiikin, teatterin ja median lukiodiplomit. Salon lukiossa omassa lajissaan pitkälle edenneet voivat harjoitella ilman, että opiskelu häiriintyy. Lajivalmennuksessa tehdään yhteistyötä paikallisten urheiluseurojen ja lajiliittojen kanssa. Lajivalmennukseen haetaan erikseen. Urheilulinja sen sijaan on kaikkien opiskelijoiden mahdollista valita. Musiikkilinjalle, tiedelinjalle, lajivalmennukseen ja business-linjalle haetaan erillisen hakulomakkeen kautta. Lomakkeet avautuvat tämän sivun oikeassa laidassa olevista linkeistä (Linkit hakijalle).

Musateatteri1a.jpg
Hairspray-musikaali tammikuussa 2018. Kuva: Iiris Muurinen

Toimintaa Salon lukiossa

Oppilaskunta toimii Salon lukiossa aktiivisesti ja järjestää vuoden aikana useita teemapäiviä sekä tempauksia. Tutor-toimintamme on hyvin organisoitua, ja sen ansiosta lukion tavat tulevat nopeasti tutuiksi. Monissa oppiaineissa järjestetään vierailuja, retkiä ja projekteja. Samoin kansainvälisten Erasmus- ja Nordplus-projektien opintomatkat ja erilaiset kerhot kuuluvat toimintaamme.

Olemme mukana useissa hankkeissa yhdessä muiden lukioiden kanssa. Esimerkiksi TuOMO-hankkeessa uudistetaan matematiikan opetusta eriyttämällä opiskelijoita ylöspäin ja tarvittaessa tukitoimia tarjoamalla. Taitavasti Tulevaisuuden Työelämään -hanke taas avaa uusia polkuja työelämätaitoihin sekä yritys- ja korkeakouluyhteistyöhön.STEaM-toimintamalli vahvistaa teknologia-alojen osaamista ja vetovoimaa lukioiden, yritysten ja korkea-asteen yhteistyönä.

Lukio toimii yhdessä monien toimijoiden kanssa, ja meillä on edustus esimerkiksi Kuntaliitossa, Oppiva verkoston edustajistossa, Suomen opinto-ohjaajien hallituksessa ja monessa muussa yhteisössä. Salon lukio on valittu Opetushallituksen lukioiden kehittämisverkostoon Lukeen.

Salon lukio on moderni oppimisympäristö. Useimmilla kursseilla on käytössä digitaalisia oppimisympäristöjä verkossa, ja opiskelija voi valita myös verkkokursseja. Samalla opiskelija harjoittelee digitaalisiin ylioppilaskokeisiin. Päivittäisessä opiskelussa ja arviointiviikon kokeissa käytetään apuna kannettavaa tietokonetta, joka opiskelijan tulee itse hankkia. Sopiva kone on tavallinen kannettava tietokone. Tässä ylioppilastutkintolautakunnan ohje ylioppilaskirjoituksissa käytettävästä tietokoneesta.

Miten opiskelupaikka otetaan vastaan?

Salon lukioon haetaan yhteisvalinnassa 18.2.-10.3.2020 välisenä aikana.

  • Saat tiedon yhteishaun tuloksista aikaisintaan 11.6.2020. Jos olet antanut sähköpostiosoitteesi hakemuksella, saat tulokset myös sähköpostiisi. Sähköpostiisi saat myös Salon lukiosta kirjeen.
  • Ota vastaan opiskelupaikkasi viimeistään 25.6.2020 Opintopolku-palvelun kautta.

    Kauempaa saapuvat tai muualta muuttavat opiskelijat tekevät ensimmäisen lukuvuoden kurssivalinnat opinto-ohjaajien kesäpäivystyspäivänä ti 6.8. klo 10 - 14 ennen lukion aloittamista. Hakuasioissa auttavat opinto-ohjaajamme.

    Yhteisvalinta-ajan ulkopuolella mahdollisuutta päästä lukion opiskelijaksi voi tiedustella rehtorilta.

    Tervetuloa Salon lukioon!

    IMG_3885.JPG