EtusivuPäivähoito ja koulutusPerusopetusVuoden Vihreä lippu -toimijapalkinto Armfeltin koululle

Vuoden Vihreä lippu -toimijapalkinto Armfeltin koululle

Suomen merkittävin koulujen ja päiväkotien kestävän kehityksen ohjelma Vihreä lippu täyttää Suomessa 20 vuotta. Vihreää lippua hallinnoiva Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi myöntää juhlavuoden kunniaksi ensimmäistä kertaa tunnustuspalkinnon kolmelle Vuoden Vihreä lippu -toimijalle. Palkitut ovat toteuttaneet viime vuosina koko Suomen mittakaavassa esimerkillisintä Vihreä lippu -toimintaa.

Juhlavuoden Vihreä lippu -palkinnot Saloon, Jämsään ja Ouluun

Vuoden Vihreä lippu -tunnustuspalkinnon korkeatasoisesta ja osallistavasta ympäristötyöstään saavat Armfeltin koulu Salon Halikosta, Länkipohjan koulu Jämsän Längelmäeltä sekä Pilke Kanttarellin päiväkoti Oulusta.

Armfeltin koulu on näyttänyt kahdella ensimmäisellä Vihreä lippu -projektillaan erinomaista esimerkkiä siitä, kuinka Vihreä lippu -toiminta saadaan integroitua isossakin yhtenäiskoulussa monipuolisesti koko koulun opetukseen. Koulun Vesi- ja Terve elämä -teemaiset Vihreä lippu -projektit ovat näkyneet lukuisina tempauksina sekä monipuolisesti eri oppiaineiden tunneille ulottuvana monialaisena oppimiskokonaisuutena.

Vihreä lippu myönnettiin 111 toimijalle - 14 uutta ympäristösertifikaatin saajaa

Yhteensä 14 koulua ja päiväkotia sai Vihreän lipun käyttöoikeuden tänä keväänä ensimmäistä kertaa tunnustuksena ansiokkaasta ympäristötyöstään - uusia lippuja myönnettiin Espooseen, Eurajoelle, Kouvolaan, Liminkaan, Maalahdelle, Poriin, Pälkäneelle, Tampereelle ja Ouluun. Ensikertalaisten ohella 97 muuta koulua ja päiväkotia uusi tänä keväänä Vihreä lippu -ympäristösertifikaattinsa. Vihreä lippu -ohjelmassa on Suomessa yhteensä mukana noin 300 osallistujayksikköä.

Vihreä lippu on osa kansainvälistä Eco-Schools-ohjelmaa. Eco-Schools on maailman laajin kestävän kehityksen kouluverkosto, joka toimii 68 maassa tavoittaen lähes 20 miljoonaa lasta ja nuorta. Vihreä lippu ja kansainvälinen Eco-Schools-sertifiointi myönnetään tunnustukseksi ohjelman kriteerit täyttävästä osallistavasta, suunnitelmallisesta ja laadukkaasta kestävän kehityksen työstä.

Kestävän elämäntavan kasvatusta Suomessa jo 20 vuoden ajan

Vihreä lippu -toiminta innostaa kestävien elämäntapojen omaksumiseen ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Ympäristökuormitusta vähennetään askel kerrallaan ja säästöjä tehdään niin sähkön, veden kuin energiankin osalta. Ohjelman pääosassa ovat lapset ja nuoret, jotka osallistuvat aktiivisesti projektien suunnitteluun, toteutukseen ja arviointiin.

Ensimmäiset Vihreät liput myönnettiin Suomessa keväällä 1999 kolmelle itähelsinkiläiselle koululle ja päiväkodille. Näistä yksi, Helsingin Myllypurossa sijaitseva Päiväkoti Neulanen, on jatkanut toimintaa siitä lähtien ja saakin tänä keväänä jo 20. Vihreän lippunsa!

Tiedote Vihreä lippu -sivustolla


Lisätietoa:

Iitu Kiminki, Vihreä lippu -ohjelmapäällikkö
Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi ry
puh. 050 441 2334, iitu.kiminki@feesuomi.fi

Armfeltin koulu, Piia Ukura
puh. 0405137941, piia.ukura@salo.fi

Lisätietoa Vihreä lippu -ohjelmasta: www.vihrealippu.fi
Listaus tänä keväänä Vihreä lippu -sertifioinnin saaneista: www.vihrealippu.fi/2019/05/myonnetyt-liput-kevat-2019/
Kaikki Vihreä lippu -ohjelman osallistujat Suomessa: www.vihrealippu.fi/osallistujat
Vihreä lippu 20 vuotta -juhlavideo: https://youtu.be/9CHpF2INxyU

Julkaistu: 27.5.2019 16:00

Takaisin