Mun tyohon_800.jpg

Työelämä- ja KesäDuuni -tapahtuma Salo IoT Campuksella keskiviikkona 6.3. 2019 klo 9-16

Kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille oppijoille, opettajille, yrityksille, yhteistyökumppaneille sekä opiskelijatiimille. Päivän aikana vieraili campuksella lähemmäs 800 kävijää ja tunnelma oli paikoitellen todella tiivis.

Tapahtuman tavoitteena oli tehdä työelämää tutuksi nuorille lisäämällä nuorten ja opettajien kohtaamisia työelämän kanssa. Tapahtumassa on innostavaa ja kannustavaa sekä työllistämistä edistävää ohjelmaa. Ohjelmalavalla vaihdettiin ajatuksia työnhausta, asenteesta, tulevaisuuden työstä sekä yrittäjyydestä. Näytteilleasettajien ständeillä pääsi juttelemaan työnantajien kanssa, tutustumaan eri alojen osaamistarpeisiin sekä kysymään lisää opiskelupaikoista ja yrittäjyydestä. Työpajoissa tarjoutui mahdollisuus parantaa omia työnhakuvalmiuksiaan sekä harjoitella työnhakutilannetta.

Jotta voimme kehittää työelämätapahtumaa edelleen, kerro tuoreeltaan, missä onnistuimme, mitä pitäisi kehittää edelleen ja millaisilla ideoilla voisimme saada vielä houkuttelevamman ja hyödyllisemmän tapahtuman.

Linkki palautekyselyyn.

Tapahtuma päivän tehtäväpaketti. Lataa Word-tiedosto tai pdf.

Mun työhön 6.3.2019 ohjelma (Lataa päivän ohjelma)

Ohjelmalavalla aamupäivällä klo 9-12

KLO 9:30 Tubettaja Joona Hellman kertoo tubettajan työstä
Esityksen jälkeen Joonaa voi tulla tapaamaan henkilökohtaisesti tapahtuman infopisteeseen

KLO 9:45 Mitä työelämä odottaa työntekijältä?
Jutellaan työnhausta, asenteesta ja odotuksista yhdessä työnantajien kanssa. Keskustelua vie eteenpäin Johanna Vainio, YES Varsinais-Suomi

KLO 10:30 Voiko yrityksen perustaa jo opiskeluaikana?
4H-yrittäjyys ja NY-ohjelmat. Nuoret yrittäjät Samuli Vienola, Antti Susi ja Aino Tissari. Keskustelua ohjaa Janina Mäkinen, Salon 4H-yhdistys

KLO 10:45 Mitä työlle tapahtuu tulevaisuudessa?
Kumotaan työn tulevaisuuteen liittyviä yleisimpiä myyttejä sekä tarjotaan ajankohtainen katsaus siihen, mitä jokaisen pitäisi tietää työn tulevaisuudesta. Miten voimme valmistautua kohtaamaan tulevaisuuden työelämä, josta emme tiedä juuri mitään varmaa? Minkälaista osaamista tai taitoja tulevaisuudessa tarvitaan? Miten opettaja voi niitä edistää työssään? Otto Tähkäpää, Tulevaisuuskoulun toiminnanjohtaja

Ohjelmalavalla iltapäivällä klo 13-16

KLO 13:30 Tubettaja Joona Hellman kertoo tubettajan työstä
Esityksen jälkeen Joonaa voi tulla tapaamaan henkilökohtaisesti tapahtuman infopisteeseen

KLO 13:45 Mitä työelämä odottaa työntekijältä?
Jutellaan työnhausta, asenteesta ja odotuksista yhdessä työnantajien kanssa. Keskustelua vie eteenpäin Johanna Vainio, YES Varsinais-Suomi

KLO 14:30 Työllisty omassa yrityksessä - väyliä yrittäjyyteen
4H-yrittäjyys, NY-ohjelmat, sivutoiminen yrittäjyys ja omistajanvaihdos yrittäjyyden käynnistäjänä. Nuoret yrittäjät Samuli Vienola ja Aino Tissari, Lassi Rosala, Varsinais-Suomen Yrittäjät ja Armi Metsänoja, Yrityssalo. Keskustelua ohjaa Eeva Korhonen, Nuori Yrittäjyys ry

KLO 14:45 Mitä työlle tapahtuu tulevaisuudessa?
Kumotaan työn tulevaisuuteen liittyviä yleisimpiä myyttejä sekä tarjotaan ajankohtainen katsaus siihen, mitä jokaisen pitäisi tietää työn tulevaisuudesta. Miten voimme valmistautua kohtaamaan tulevaisuuden työelämä, josta emme tiedä juuri mitään varmaa? Minkälaista osaamista tai taitoja tulevaisuudessa tarvitaan? Miten opettaja voi niitä edistää työssään?
Otto Tähkäpää, Tulevaisuuskoulun toiminnanjohtaja

KLO 15:15 Diili -kilpailun ehdotukset ja voittajan julkistaminen

Ohjelmalavan ohjelman juontaa NY-lähettiläs Aino Tissari.

Näytteilleasettajat KesäDuuni -ständeillä klo 9-16

Tule tapaamaan yrityksiä ja kuulemaan erilaisista kesätyö- tai harjoittelumahdollisuuksista Salossa! Tai kysy, millaista osaamista tai koulutusta yritysten eri työtehtävissä tarvitaan. Nuori - voit ottaa mukaasi jo CV:n ja hakemuksen, jotka voit jättää mukana oleville yrityksille tai tuunata sitä työpajoissa.

Ständeillä mukana VMP Salo, Lidl, Hesburger Plaza, SSO, Salva Ry / Ilolansalo, Keskusautohalli, Gigantti, Lounea, OP-Lounaismaa, ISS, Lassila & Tikanoja, Someron Säästöpankki, Ledil, Design Hill, Omapaja kevytyrittäjyys, Muurlan opisto, Avustajakeskus Lounais-Suomen lihastautiyhdistys, Salon kaupungin kesätyöpaikat, Salon TE-toimisto ja EURES-eurooppalaiset työnvälityspalvelut.

Työpajoja klo 9-16

Kesäduunaa - CV- ja työhaastattelupreppaus
CV- ja työhaastattelupreppaus: Kesäduunaa-ständillä voit tehdä oman osaamisperusteisen cv:n valmista pohjaa käyttäen tai tuunata jo olemassa olevaa cv:täsi vinkkien avulla. Ständillä mietitään omia vahvuuksia cv:tä ja työhaastattelua varten. Millaisia kysymyksiä työhaastattelussa voi tulla vastaan ja miten työhaastatteluun valmistaudutaan? Tarkastellaan jo olemassa olevia cv:tä, tai ideoidaan cv valmiille pohjille. Järjestäjänä Kesäduunaa -hanke.

CV-klinikka
Viilaa profiilisi huippukuntoon ja menesty työnhaussa. Kysy henkilökohtaista palautetta ja ohjausta cv:n kehittämiseen. Ota cv:si mukaan ja varaa aikaa noin 10 minuuttia! Järjestäjänä Turun ammattikorkeakoulu.

Kuva- ja videopaja
Tule otattamaan hyvä kuva cv:n tai tekemään lyhyt videoCV. Autamme editoimaan videon kuntoon. Pajan toteuttaa ammattiopiston visualistit.

Työnhaun pikadeitit
Harjoittele työnhakua YES Varsinais-Suomen soittamis- ja kohtaamisklinikalla.

Hyvinvointia työhön ja opintoihin
Piipahda seuraavissa ryhmissä: Runorentoutus luonnossa, hieronta palloilla yms. Välineillä, meditointiharjoitus, aikuisten väritystehtävät, keppijumppa/jooga. Järjestäjänä Turun ammattikorkeakoulu.

Työpajat sijatsevat ammattikorkeakoulun toisessa kerroksessa ja osallistujia otetaan työpajoihin non-stop. Työpajat ovat kaikille avoimia, myös opettajat ja työnantajat voivat testata omia taitojaan!

Yhteistyökumppaneiden ständeillä klo 9-16

Sykäys-tiimin yhteistyökumppanit esittäytyvät ständeillä ja tarjoavat apua työelämään, yrittäjyyteen sekä arkeen - tule poikkeamaan!

Salon kaupunki - kaupunki palkkaa 230 alle 18-vuotiasta salolaista nuorta kahden viikon työsuhteisiin kesällä 2019. Yritysten, järjestöjen ja yhdistysten on mahdollista anoa kaupungilta kesätyöllistämistukea, jonka tarkoituksena on helpottaa salolaisten nuorten kesätyöpaikkatilannetta. Lisäksi nuori, enintään 25-vuotias salolainen, voi kokeilla yrittäjyyttä 4H-yrittäjänä ja hyödyntää 4H-yhdistyksen valmista toimintamallia, jolla nuoria tutustutetaan yrittäjyyteen ja yrittäjänä toimimiseen ilman varsinaista yrittäjästatusta. Kaupungin ständillä voit jutella nuorten kesätöistä, työllistämismäärärahan hakemisesta tai kaupungin tarjoamista muista rekrytointivaihtoehdoista.

Työelämään 4H:n kautta - työpalvelutoiminta ja 4H-yrittäjyys (13-28-vuotiaille) Kiinnostaako keikkatyö? Mikä on 4Help? Tahdotko työllistää itse itsesi, merkata kalenteriisi päivän yrityskurssille ja oman 4H-yrityksen perustamiselle? Miltä kuulostaisi taskuraha ja kokemus lasten kanssa toimimisesta 4H-kerhonohjaajana? Tarjoamme koulutuksia ja opintopisteitä tueksesi. Tervetuloa juttelemaan, kysymään, innostumaan ja ilmoittautumaan milloin tahansa tapahtuman aikana! Teemme monipuolista ja joustavaa yhteistyötä myös opettajien, oppilaitosten ja paikallisten yrittäjien kanssa. www.salo.4h.fi

4H-kesätyöhaaste yrityksille ja nuorille - Suomen 4H-liitto Vuosittain tuhannet nuoret työllistyvät 4H:n kautta palkkatyössä tai 4H-yrittäjinä. Ikävä kyllä, samaan aikaan osa nuorista jää vaille kesätyötä. 4H-järjestö on valmis auttamaan yhä useampaa nuorta kesätyökokemusten kartuttamisessa. Siihen haastamme suomalaiset yrittäjät ja yritykset mukaan! 4H-kesätyöhaasteeseen mukaan lähteminen on yrityksille helppoa, se onnistuu kätevästi osoitteessa www.4h.fi/annakesätyö Samaan aikaan kun haastamme yrityksiä mahdollistajiksi, haastamme nuoret huomaamaan oma potentiaalinsa. Kun työkokemusta on vain vähän tai ei lainkaan, nuoren on erityisen tärkeä huomata, millaista työelämässä tarvittavaa osaamista on kertynyt esimerkiksi harrastuksista. Tule kysymään ja osallistu kyselyyn sekä arvontaan. www.yritaopitienaa.fi/kesatyohaaste

NY-ohjelmat - oppia tekemisen kautta NY:n tavoitteena on saada nuoret tunnistamaan ja hyödyntämään omat kykynsä - tekemällä oppien. NY-ohjelmat tukevat 7-29-vuotiaiden nuorten yrittäjyysasennetta, työelämätaitoja ja taloudenhallintaa. Ne toteutetaan kouluissa osana opetusta, peruskoulusta korkea-asteelle. NY-ohjelmat tukevat ilmiöpohjaisuutta ja tekemällä oppimista kannustaen opittujen taitojen soveltamiseen koulussa ja vapaa-ajalla. Tutustu ohjelmiin ja poikkea kysymään lisää! www.nuoriyrittajyys.fi

Yrittäjyys - Yrityssalon palvelut Perustaisinko yrityksen? Toteuttaisinko omaa intohimoa? Kun harkitset yrittäjyyttä, suunnittelet yritystoimintaa, olet perustamassa yritystä tai olet jo jonkin aikaa toiminut yrittäjänä. Yrityssalo tarjoaa palveluita ja infotilaisuuksia yrittäjyyden alkutaipaleelle.

Intohimona yrittäjyys - yrittäjäjärjestöt ja YES-Varsinais-Suomi Yrittäjien yhteinen ständi, josta löytyy tietoa Salon paikallisyhdistysten toiminnasta, Varsinais-Suomen Yrittäjien palveluista, vaikkapa omistajanvaihdoksesta, sekä YES toiminnasta. YES auttaa opettajia kasvattamaan menestyviä nuoria tarjoamalla yrittäjyyskasvatuksen palveluja opetushenkilöstölle.

Elämässä eteenpäin - ohjausta alle 30 -vuotiaille Ohjaamo tarjoaa apua alle 30-vuotiaalle työhön, koulutukseen ja arkeen liittyvissä asioissa. Ohjaamo Salon pisteessä toiminnan esittelyä - tule tutustumaan ja kysymään lisää!

Työelämätaitoja ja yrittäjyyskasvatusta -Sykäys -tiimi Tiimi ideoi, koordinoi ja ohjaa yrittäjyyskasvatusta Salossa. Se rakentaa yhteisiä alueellisia tapahtumia eri kouluasteiden, koulujen ja yritysten välillä sekä viestii, levittää ja rohkaisee kokeilemaan hyviä yrittäjyyskasvatuksen käytäntöjä paikallisesti ja valtakunnallisesti. Jos olet innostunut työelämätaitojen ja yrittäjyyden viemisestä koulumaailmaan - tule juttelemaan Sykäyksen pisteeseen! www.salo.fi/yrittajyyskasvatus

Koulutustarjonta Salossa - Salon seudun ammattiopiston ja Turun ammattikorkeakoulun koulutukset esittäytyvät

Campus -kierrokset klo 10 ja 14

Opettajilla mahdollisuus tutustua campukseen n. 30 minuutin mittaisella kierroksella. Klo 10 kierroksen vetää Campus host Riina Lahtinen ja klo 14 Account Manager Roosa Arvonen. Lähtö campuksen aulasta.

SAAPUMINEN

Ennakkoon sovitut bussikuljetukset jättävät ja noutavat opiskelijat ja opettajat campuksen liikenneympyrästä, sisäänkäynnin edestä. Pysäköintipaikat ja sisäänkäynti merkitty oheiseen karttaan. Sisäänkäynti pääovesta, "hatun" alta. Opasteet vaatesäilytykseen sekä ammattikorkeakoulun tiloihin Kiilaan campuksen aulassa.

JÄRJESTÄJÄT

Tapahtuman järjestää Sykäys-tiimi yhdessä Turun ammattikorkeakoulun Salon yksikön liiketalouden opiskelijoiden kanssa. Mukana toteutuksessa Salon kaupunki, Yrityssalo, Turun Ammattikorkeakoulu, Salon seudun ammattiopisto, YES Varsinais-Suomi, Salon 4H-yhdistys ry, Nuori Yrittäjyys ry sekä oppilaat ja alueen yritykset. Lisätietoja tapahtumasta Riikka Nurmi, 044 778 7708, .

Huom! Tapahtumassa on valo- ja videokuvausta.