Arkeen Voimaa -ryhmätoiminta

Arkeen Voimaa -ryhmä on "itsehoidon opintopiiri", joka tarjoaa tukea, tietoa ja työkaluja erilaisista sairauksista aiheutuvien oireiden hallintaan ja arjesta selviytymiseen. Ryhmään voivat osallistua henkilöt, joilla on mikä tahansa arjen sujuvuuteen vaikuttava haaste, kuten oma tai läheisen pitkäaikaissairaus, työttömyys, yksinäisyys tms.

Ryhmässä jaetaan ajatuksia muiden samankaltaisia haasteita kokevien kanssa. Osallistujat kannustavat toisiaan tekemään myönteisiä muutoksia ja ylläpitämään niitä. Käsiteltäviä aiheita ovat mm. kivun hallinta, uni, rentoutuminen, liikunta, terveyttä edistävä ruokailu, lääkkeiden käyttö, vuorovaikutustaidot, positiivinen ajattelu, oman toiminnan suunnittelu sekä oman hyvinvoinnin havainnointi.

Ryhmä kokoontuu kerran viikossa, 2,5 tuntia kerrallaan, yhteensä kuusi kertaa. Ryhmää ohjaavat koulutuksen saaneet vapaaehtoiset vertaisohjaajat. Osallistuminen on maksutonta.

Arkeen Voimaa -kirja

Ryhmän aikana oheislukemistona käytetään kirjaa Arkeen Voimaa - pienin muutoksin kohti sujuvaa arkea. Kirjan saa maksutta käyttöön ryhmän ajaksi, jonka jälkeen se palautetaan.

Kirjan voi myös hankkia omaksi 10 e hintaan Salon kaupungintalon infopisteestä, os. Tehdaskatu 2 (aukioloajat: ma-to 8-16, pe 8-14.45) Kirjan hankinta ei edellytä ryhmään osallistumista.

Kirja on myös lainattavissa Salon pääkirjastosta.

Alkavat ryhmät:

Salossa alkaa vuosittain 4 ryhmää: kaksi keväällä ja kaksi syksyllä.

Poikkeustilanteen vuoksi kevään 2020 toinen ryhmä on peruttu.

Ryhmät kokoontuvat Salon Syty ry:n tiloissa, osoitteessa Helsingintie 6 seuraavasti:

  • 4.9. - 9.10. perjantaisin klo 10 - 12.30
  • 23.10. - 27.11. perjantaisin klo 10 - 12.30

Tervetuloa mukaan!

Arkeen voimaa.jpg