EtusivuSosiaali- ja terveyspalvelutVanhuspalvelutHOWZ-havainnointipalvelu ikäihmisille ja heidän lähiomaisilleen

HOWZ-havainnointipalvelu ikäihmisille ja heidän lähiomaisilleen

Kannatko huolta yksin asuvan läheisesi hyvinvoinnista? Mietityttääkö, onko läheisellä kaikki hyvin ja onko hän pystynyt tekemään päivittäisiä rutiineja esimerkiksi keittänyt aamukahvinsa ja onko hän liikkunut päivän aikana? Nyt kokeiltava pilottihanke vastaa tähän tarpeeseen.

Uusi palvelu tuo lisäturvaa ja -tukea ikäihmisille ja läheisille

HOWZ-havainnointipalvelu tuo lisäturvaa ja -tukea yksin asuville ikäihmisille sekä vähentää omaisten huolta. Palvelun mobiilisovelluksen avulla lähiomaiset saavat tietoa sujuuko päivä normaalien rutiinien mukaisesti.

Howz laite

Kunnioittaa yksityisyyttä, mutta tarjoaa mielenrauhaa

Palvelu perustuu liiketunnistimiin ja älykkäisiin sensoreihin, ei kameroihin, joten se kunnioittaa yksityisyyttä ja itsenäisyyttä. Laitteisto tunnistaa ja hälyttää aina, kun rutiineihin tulee muutoksia. Palvelu tuo mielenrauhaa sekä ikäihmiselle että lähiomaisille.

Tarjoamme kahden vuoden kokeilun ilmaiseksi

Salon kaupunki ja Caruna tarjoavat HOWZ-havainnointipalvelun käyttöön ikäihmisille ja heidän lähiomaisilleen ilmaiseksi kahden vuoden ajan.

Etsimme nyt 20 vapaaehtoista ikäihmistä läheisineen kahden vuoden ilmaiseen kokeiluun. Mikäli kiinnostuit ja haluat ottaa sen käyttöön, ota yhteyttä. Laitteet annetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Halukkaat voivat ilmoittautua Salon kaupungin yhteyshenkilölle Niina Jantuselle niina.jantunen@salo.fi tai puhelin 044 772 6106.

Kenelle palvelu on tarkoitettu

Yksin asuvalle ikäihmiselle, joka ei ole säännöllisten, päivittäisten palvelujen parissa.
Ikäihmiselle, jonka lähiomainen haluaa olla mukana palvelun pilotoinnissa ja käyttää mobiilisovellusta.
Asunto on Salossa Carunan sähköverkkoalueella ja siellä on tai sinne tullaan hankkimaan internet-yhteys ethernet-portilla.

Miten pääsee käyttäjäksi?

  • Laitteisto tulee hakea Salon kaupungilta. Ota yhteyttä Salon kaupungin yhteyshenkilö Niina Jantuseen niina.jantunen@salo.fi tai puhelin 044 772 6106.
  • Tee laitteiston saatuasi sopimus HOWZ-laitetoimittajan kanssa ja sovi, ketkä läheiset saavat tietoa. Sopimus on valmiina paketissa ja on voimassa kaksi vuotta laitteen käyttöönotosta.
  • Laitteiden asennus on helppoa ja siihen löytyy helpot ohjeet laitteen paketista.

Kun laitteistoa ei enää käytetä, se palautetaan Salon kaupungille, jolloin joku toinen pääsee osallistumaan pilottiryhmään.

Lisätietoa HOWZ-havainnointilaitteesta: www.howz.fi

Julkaistu: 31.1.2020 08:49

Takaisin