EtusivuTyö ja yrittäminenUusilla oppimismalleilla parannetaan luonnontieteiden houkuttelevuutta Lounais-Suomessa

Uusilla oppimismalleilla parannetaan luonnontieteiden houkuttelevuutta Lounais-Suomessa

Turun kaupunki on yhdessä alueen korkeakoulujen ja Turku Science Park Oy:n kanssa kertonut Varsinais-Suomeen synnytettävästä tekniikan alan osaamiskeskittymästä sekä koulutuksen toimintamallista luonnontieteiden ja tekniikan alan vetovoiman vahvistamiseen (STEaM). Salossa ollaan kiinnostuneita yhteistyöstä sekä Teknologiakampuksen kanssa että STEaM-toimintamallin tiimoilta. Yritysten tarve luonnontieteitä ymmärtävälle ja teknisesti koulutetulle työvoimalle kasvaa.

- Turun teknologiakampus tulee olemaan hyvä yhteistyökumppani Salo IoT kampukselle, koska molemmat etsivät entistä tuloksekkaampia keinoja korkeakoulujen ja yritysten väliseen yhteistyöhön. Meidän kaikkien haasteena on koululaisten ja opiskelijoiden tekniikan alan innostuksen herättäminen, mihin STEaM-mallin kehittäminen ja käyttöönotto varmasti tuo apua, kiittää Salon kaupunginjohtaja Lauri Inna.

Luonnontieteiden oppimiseen etsitään uusia välineitä

STEaM-toimintamallia tullaan kehittämään laajassa lounaissuomalaisessa yhteistyössä. Salossa STEaM-malli tukee hyvin jo meneillään olevaa Turun yliopiston kehittämän matematiikan oppimisanalytiikan pilotointia. Pilotoinnissa pakopeliin liittyvän oppimisanalytiikan avulla pystytään löytämään matematiikan oppimisen solmukohdat, mikä puolestaan auttaa poistamaan oppimisen esteitä matematiikan lisäksi myös kemiassa ja fysiikassa.

- Ensi syksynä kaikki Salon seitsemäsluokkalaiset pääsevät kokeilemaan matemaattista pakopeliä, lupaa lasten ja nuorten palveluiden johtaja Pia Setälä.

Toinen esimerkki uudenlaisista luonnontieteiden osaamista kehittävistä välineistä löytyy Salon lukiosta, jossa lukiolaiset pääsevät opiskelemaan Turun yliopiston luonnontieteiden opintoja. Lukion tiedelinjan opintojen punaisena lankana on tieteellisen osaamisen ja käytännön soveltamisen yhdistäminen yritysyhteistyön kautta. Tiedelinjalla on Salossa yrityskumppaneita, jotka tarjoavat opiskelijoille harjoittelupaikkoja sekä mahdollisuuden suorittaa tiedelinjan lopputyö.

- Lukioaikana hyvin suoritetut matemaattisten aineiden kurssit avaavat mahdollisuuden korkeakouluopintoihin, mikä houkuttelee ja motivoi opiskelijoita, kertoo Salon lukion rehtori Juha-Markus Koistinen ja lisää, että yritysten ja opiskelijoiden yhteistyö jo lukioaikana parantaa myös työllistymismahdollisuuksia valmistumisen jälkeen.

STEaM-toiminnan myötä luonnontieteiden opiskelun houkuttelevuus vahvistuu koko Lounais-Suomessa.

Mediatiedote 27.4.2018 Turun teknologiakampuksesta ja STEAM-toimintamallista

Lisätietoa:

Lasten ja nuorten palveluiden johtaja Pia Setälä, 044 778 4001
Salon lukion rehtori Juha-Markus Koistinen, 044 778 6101

Julkaistu: 27.4.2018 14:01

Takaisin