EtusivuTyö ja yrittäminenSalon ekovoimalaitoshanke etenee

Salon ekovoimalaitoshanke etenee

Salon Korvenmäessä on tehty tämän viikon aikana ekovoimalaitoksen rakentamista ennakoivia pohjatutkimuksia. Tutkimuksilla selvitetään maaperän koostumusta laitokselle varatulla alueella. Samaan aikaan laitoksen rakennuttava Lounavoima on vahvistunut uudella osaajalla.

Salossa Korvenmäen alueella on tehty kuluvalla viikolla maaperätutkimuksia. Parin viikon aikana Korvenmäessä ekovoimalaitokselle varatulla tontilla tehdään maaperän pintakartoituksia, kairauksia sekä koekuoppia kaivinkoneella. Tutkimuksilla selvitetään perustamisolosuhteita ekovoimalaitoksen rakentamista varten. Tietoa käytetään rakennussuunnittelun lisäksi rakentamisen kilpailutuksen ja infrarakentamisen lähtötietoina.

Maaperätutkimuksen tavoitteena on löytää ekovoimalaitokselle oikea sijoittuminen tontilla. Kallioisen tontin korkeuseroja on tarkoitus hyödyntää laitoksella jätteen vastaanotossa: jäteautot pääsevät purkamaan kuormat vastaanottobunkkeriin ilman, että bunkkeria tarvitsee kaivaa syvälle maahan.

Ekovoimalaitoksen ympäristölupaan on tullut yksi valitus. Varsinais-Suomen Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus puuttui valituksessaan muun muassa luvan vakuuksiin. Lounavoimassa valitukseen suhtaudutaan rauhallisesti.
- Valitus käsitellään ajallaan, mutta sillä ei ole vaikutusta hankkeen etenemisen aikatauluun, toteaa toimitusjohtaja Petri Onikki.

Tavoitteena on, että vuoden vaihteessa tontilla aloitetaan maanrakennustöitä. Ekovoimalaitoksen varsinaiset rakennustyöt on suunniteltu aloitettavan maaliskuussa 2019.

Lounavoima vahvistuu voimalaitososaajalla

Konetekniikan insinööri (AMK) Janne Huovinen aloitti elokuun puolivälissä Lounavoiman projektipäällikkönä. Hän työskentelee toimitusjohtaja Petri Onikin apuna ekovoimalaitoksen rakentamishankkeessa.

Huovinen on viimeisen kymmenen vuoden aikana vetänyt jätevoimalaitosten rakennushankkeita, ja hänellä on vahva osaaminen erilaisten laitosten kunnossapidosta. Huovinen siirtyy Lounavoimaan Fortumin large investments -tiimistä.

Lisätietoja antaa toimitusjohtaja Petri Onikki, p. 050 530 0404 tai petri.onikki@lounavoima.fi.

Mediatiedote 15.8.2018
Lounavoima Oy

Julkaistu: 16.8.2018 10:47

Takaisin