Työllisyyden toimijat Salossa


Varsinais-Suomen TE-toimisto, Salon toimipiste PL 164, 24101 SALO
Käyntiosoite: Torikatu 4, 24100 SALO
0295 025 500
www.te-palvelut.fi/omaasiointi

Waltti

Waltti on työllistymispalveluiden kokonaisuus, jossa toimii työvoiman palvelukeskus, työpajoja, sekä työllisyyden hoitoon liittyvä kehittämishanke Voim (ESR)

Varsinais-Suomen työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu TYP, Salon toimipiste
Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu. Työttömät, jotka tarvitsevat monialaista tukea työllistyäkseen. Asiakkaaksi tullaan TE-toimistossa tai aikuissosiaalityössä tehdyn palvelutarvearvion kautta.
Käyntiosoite: Salorankatu 5-7, 24240 Salo
02 778 3084
Päivystysaika ma-to klo 13.00-14.00. Muina aikoina ajanvarauksella.
Ajanvaraus puhelimitse ma-to klo 13.00-14.00

Kuntouttava työtoiminta
Koko Salon kuntouttava työtoiminta järjestetään ja koordinoidaan Waltista käsin. Kuntouttavan työtoiminnan tarkoituksena on parantaa työllistymismahdollisuuksia tai lisätä asiakkaan elämänhallintakykyä. Kuntouttavaan työtoimintaan ohjaudutaan aktivointisuunnitelman laatimisen kautta. Kuntouttavan työtoiminnan järjestämisestä vastaa kunta. Kuntouttavaa työtoimintaa toteutetaan kaupungin omissa yksiköissä, yhdistyksissä, säätiöissä, valtiolla ja uskonnollisissa yhdyskunnissa. Kuntouttavaa työtoimintaa voidaan järjestää asiakkaalle 3 - 24 kk:n jaksoksi kerrallaan.
02 778 3091 (kuntouttavan työtoiminnan ohjaaja).

Pitkäaikaistyöttömien terveystarkastukset
Työvoiman palvelukeskuksen yhteydessä tehdään terveystarkastuksia kaikille salolaisille pitkäaikaistyöttömille. Ajanvaraus oman työntekijän kautta TE-toimistosta tai sosiaalipalveluista.

Waltin työpajat
Waltissa toimii usean eri alan työpajoja, joissa tehdään monenlaisia tilaustöitä ja omia tuotteita myyntiin.
Halli (kovat materiaalit, piha- ja kunnostustyöt ym.), Tekstiili- ja kädentaitopaja, Catering (Waltin keittiö) ja Komppi, jotka ovat suunnattu TYP:n asiakkaille. Catering (Voimala 2.0 kahvila), Iskuryhmä sekä Salo IOT-kampuksella toimivaan IT-alan WLab:iin voi osallistua myös ilman TYP asiakuutta. Työpajatoimintaan tehdään asiakkaalle aina pääsääntöisesti kuntouttavan työtoiminnan sopimus.
P. 02 778 6559 (vastaava työvalmentaja).

Etsivä nuorisotyö
Salon kaupungin etsivän nuorisotyön tehtävänä tavoittaa 15-29-vuotiata, jotka ovat tällä hetkellä tai jäämässä ilman opiskelu- tai työpaikkaa. Yhteyttä voi ottaa nuori itse tai vanhemmat, ystävät, lähipiiri, eri palvelut, oppilaitokset, puolustusvoimat tai siviilipalveluskeskus.

Etsivä nuorisotyö
Mariankatu 12, 24100 Salo


Nuorten pajatoiminta
Nuorten työpajatoiminta on juuri sinulle salolainen 15-25 -vuotias nuori, jos olet ilman opiskelu- ja työpaikkaa. Pajatoiminta tarjoaa sinulle mahdollisuuden työelämän ja arjen harjoitteluun sekä oman tulevaisuutesi suunnitteluun omista henkilökohtaisista tarpeistasi lähtien.