EtusivuVapaa-aika ja matkailuTupurin ulkoilualueella tapahtuu

Tupurin ulkoilualueella tapahtuu

Juuri valmistunut tie on otettu käyttöön, niin kuin kuntoreitillä oleva siltakin. Uuden tien ylitys tapahtuu vain sillan kautta.

Kuntoreittien pituudet muuttuvat, reiteille tulee uudet opastuskyltit ja alueesta tehdään uusi opastaulu, johon tuleekin kattava liikuntatarjonta alueesta.

Alueelle on rakentumassa kesän aikana 18-reikäinen täysmittainen frisbeegolfrata. Tämän lisäksi rakennetaan 10-reikäinen lyhyempi frisbeegolfrata, joka soveltuu hyvin esim. perheille.

Uusi parkkipaikka on nimeltään Kuntoparkki ja sen osoite on Kalkkimäenrinne 80. Hiihtomajantien parkkipaikka on edelleen käytössä.

Edellä mainittuja uudistuksia täydentää Habanero Mountainbikers ry:n hanke Tupuri MTB Park. Habanero Mountainbikers ry:n suunnittelema maastopyöräilyalue täydentää hienosti koko Tupurin ulkoilualueen liikuntatarjontaa. Seura toteuttaa maastopyöräilypuiston kaupungin maa-alueille yhteistyössä kaupungin kanssa. Maastopyöräilypuiston ylläpidosta huolehtii Habanero Mountainbikers ry.

Tässä seuran tiedote asiasta:

Monet ovat Tupurissa ulkoillessaan varmasti ihmetelleet metsää haravoivia, risuja kantavia ja sirkkelillä sahaavia miehiä sekä metsään ilmestyneitä "laitureita"?

Nämä kaikki liittyvät uuteen hankkeeseen, joka on maastopyöräilypuisto nimeltään Tupuri MTB Park. Työt ovat vielä hieman kesken, mutta valmistuu kesän aikana.

Tupuri MTB Park on Salon kaupungin Habanero Mountainbikers ry:lle osoittama maastopyöräilyyn keskittyvä kaupungin virallinen ulkoliikunta-alue.

Alueella on useita enduromaastopyöräily tyylisiä reittejä ja ne tullaan merkitsemään värikoodein, jotka kertovat reittien vaativuuden sekä ajosuunnan kolareiden välttämiseksi.

Reittien päälähtö alueena toimii Tupurin masto, josta pisimmät reitit ovat yli kilometrin mittaisia ja suurimmaksi osaksi alamäkeä. Reittejä tullaan vielä parantamaan ja kehittämään lisää myöhemmin.

Tupuri MTB Parkin reittejä suunnittelevat, rakentavat ja huoltavat kokeneet maastopyöräilijät, joilla on useiden vuosien kokemus SM-tason alamäki- ja enduromaastopyöräily kilparatojen tekemisestä.

Alueen tarkoituksena on kehittää entisestään Salon virkeää, menestyksekästä ja tunnettua maastopyöräilykulttuuria sekä auttaa lajiin tutustuvia aikuisia ja juniori-ikäisiä kehittymään lajissa.

Tarkoituksena on myös rajoittaa luvatonta rakentelua eri paikkoihin, jotka usein ovat myös vaarallisia käyttäjille huonon suunnittelun, rakennusmateriaalien huonon laadun ja huoltamattomuuden vuoksi.

Tarpeeksi lähellä Salon keskustaa oleva alue on kaupunkialueella asuville juniori-ikäisille helposti ja itsenäisesti lähestyttävä.

Jalankulkua reiteillä ei kielletä, mutta sitä ei suositellakaan ja paria tärkeää perusohjetta olisi syytä noudattaa:

  • Ole valmis hyppämään polulta sivuun pyöräijijän tullessa, se onnistuu jalankulkijalta huomattavasti helpommin ja turvallisemmin. Pyöräilijät osaavat sitä arvostaa suuresti, vaikka eivät pysähdy kiittämään.
  • Älä missään nimessä kulje kuulokkeet korvilla tai kännykkä naamalla vaan kuuntele ja katsele tuleeko pyörä/pyöriä ja väistä nopeasti polulta sivuun.

Maastopyöräilypuistoja on muualla Suomessa useita ja ne ovat erittäin suosittuja ajanviettopaikkoja maastopyöräilijöille ympäri maailman.

Maailmalla maastopyöräpuistot ovat iso bisnes ja Suomessakin ne tuottavat kohtuullisesti rahaa. Eivät aina suoranaisesti maastopyöräilypuistolle vaan sen ympärillä toimiville yrityksille, jotka tuottavat normaali toimintansa ohella palveluja myös maastopyöräilijöiden tarpeisiin. Tällaisia ovat mm. pyörän huolto- ja varaosapalvelut sekä ravitsemus- ja majoituspalvelut, joita Salossa riittää useita.

Alueella JOKAINEN ajaa omalla vastuullaan ja omien taitojensa puitteissa, kuten missä tahansa muussakin maastopyöräilypuistossa.
Salon kaupunki tai Habanero Mountainbikers ry ole millään tavoin vastuussa tapahtuneista henkilö- tai materiaalivahingoista.

Alueella on kypärän ja polvisuojien käyttö erittäin suositeltavaa ja kaikki omasta turvallisuudestaan välittävät sitä käyttävät, muitakin suojia kannattaa harkita.

Osoitteessa https://tupurimtbpark9.webnode.fi/yhteydenotto/ on yhteystiedot, jos kaipaa lisätietoa alueesta ja hankkeesta.

Julkaistu: 13.6.2018 12:55

Takaisin