EtusivuVapaa-aika ja matkailuSalon kansalaisopiston tarjontaa lasten ja nuorten syksyn kulttuuriharrastuksiin

Salon kansalaisopiston tarjontaa lasten ja nuorten syksyn kulttuuriharrastuksiin

Salon kansalaisopisto tarjoaa monipuolisen kattauksen kursseja eri taiteen- ja kulttuurinaloilla eri ikäisille. Lapsille ja nuorille järjestetään taiteen perusopetusta kuvataiteessa, käsityössä ja teatteritaiteessa. Lisäksi löytyy soiton ja laulun opetusta, ohjelmointia ja erilaisia taide- ja käsityökursseja monipuolisesti. Linkit aukeavat Salon kansalaisopiston Hellewi -ilmoittautumisjärjestelmään.

Tietotekniikkaa, aikuinen-lapsi kursseja jne.

Koko perheelle sopivia kursseja tai kursseja, joihin lapsi voi osallistua yhdessä tutun aikuisen kanssa, olipa se huoltaja, isovanhempi tai vaikkapa kummi, on tarjolla eri oppiaineissa.

Tällaisia aikuinen-lapsi -kursseja ovat:
Luontoretkeilykurssi koko perheelle, Teijo

Koko perheen taidepaja, Kisko
Limakurssi, Salo
Neulahuovutetut eläimet, Salo

Nuorille (n. 14-15 -vuotiaasta lähtien) on tarjolla 2D-peliohjelmointia sekä 3D-peliohjelmointia ja lautapeli-iltoja Salossa sekä Särkisalossa Puupiirros -kurssi mihin voi osallistua yhdessä työparina aikuisen kanssa.

Lisäksi on paljon eri taiteenalojen kursseja jotka on suunnattu erityisesti lapsille ja nuorille, niistä lisätietoa seuraavassa. Yleisesti kansalaisopiston kursseille voivat osallistua 15-vuotta täyttäneet nuoret, jos ei kurssitekstissä mainita muuta ikärajaa.

Musiikki

Salon kansalaisopiston soitinmusiikin yksilöopetukseen voivat ilmoittautua myös lapset 7-vuotiaista lähtien. Pianonsoiton tunteja järjestetään eri puolilla Saloa, vapaita paikkoja on, kannattaa siis kysellä! Katso tarkemmat tiedot täältä, (kurssit jotka on otsikoitu pianonsoitto ja paikka).

Kitaransoittoa voi opiskella Halikossa ja Salossa. Kitaransoitossa järjestetään myös ryhmäopetusta, mihin myös lapset 7-vuotiaasta lähtien voivat osallistua.

Nuorille (noin 15-vuotiaasta ylöspäin), sopii bassonsoiton pienryhmä sekä etänä järjestettävä yksilöopetus, missä voi opiskella pianon- tai harmonikansoittoa tai laulua.

Teatteri

Salon kansalaisopiston Teatterikoulun opinnot on tarkoitettu 7-19 -vuotiaille lapsille ja nuorille ja ne etenevät yhteisistä opinnoista teemaopintoihin. Opinnot tarjoavat innostavia ja monipuolisia mahdollisuuksia teatterin tekemiseen ja kokemiseen. Teatterikoulu toimii kansalaisopiston tiloissa Ylhäistentiellä. Opetustiloina käytetään teatteriluokkaa sekä uutta kulttuurisalia.

Lapset:
Teatterikoulu TPO A2
(8-9 -vuotiaille)
Teatterikoulu TPO A3
(9-10 -vuotiaille)
Teatterikoulu TPO A4
(10-11 -vuotiaille)
Teatterikoulu TPO A5
(11-12 -vuotiaille)

Nuoret:
Teatterikoulu TPO A6
(12-13 -vuotiaille)
Teatterikoulu TPO B3 (12-14 -vuotiaille)
Aihelähtöinen esitys TPO (13-19-vuotiaille)
Esitysprojekti 1 TPO (13-19-vuotiaille)
Teatteri-improvisaatio TPO Teemaopinnot (13-19-vuotiaille)
Esitysprojekti 2 TPO Teemaopinnot (13-19-vuotiaille)

Kuvataide

Salon kansalaisopiston Kuvataidekoulun opinnot on tarkoitettu pääosin 7-19 -vuotiaille lapsille ja nuorille ja ne etenevät yhteisistä opinnoista (n. 1-6 luokkalaisille, kurssien numerot tarkoittavat koululuokkia) teemaopintoihin. Opetussuunnitelmaan perustuvat opinnot tarjoavat innostavia ja monipuolisia mahdollisuuksia taiteen tekemiseen ja kokemiseen sekä taiteesta nauttimiseen.

Lapset:
Kuvataidekoulu TPO 1-2
, Salo (7-8vuotiaille)
Kuvataidekoulu TPO 4, Salo (10-vuotiaille)
Kuvataidekoulu TPO 5-6, Salo (11-12 vuotiaille)
Kuvataidekoulu TPO 1-3, Halikko (7-9 -vuotiaille)
Kuvataidekoulu TPO 4-6, Halikko (10-12 -vuotiaille)
Kuvataidekoulu TPO 1-6, Perniö (7-12 -vuotiaille)
Kiertävä kuvataidekoulu TPO 1-6, Muurla (7-12 -vuotiaille)
Kiertävä kuvataidekoulu TPO 1-6, Kaivola (7-12 -vuotiaille)

Lisäksi on tarjolla esikouluikäisille Kiertävä eskarikuvis Tupurissa sekä Teijolla Taidehistoriaa lasten käsin -kurssi, joka on suunnattu 9-12 -vuotiaille.

Nuoret:
Kuvataidekoulu TPO teemaopinnot
, Salo (13-19 -vuotiaille)
Kuvataidekoulu TPO teemaopinnot, Halikko (13-19 -vuotiaille)

Käsityö

Salon kansalaisopiston Käsityökoulun opinnot on tarkoitettu noin 7-19 - vuotiaille lapsille ja nuorille ja ne etenevät yhteisistä opinnoista (n. 1-6 luokkalaisille, kurssien numerot tarkoittavat koululuokkia) teemaopintoihin (n.12-19-vuotiaille). Opetussuunnitelmaan perustuvat opinnot tarjoavat innostavia ja monipuolisia mahdollisuuksia tekemiseen ja kokemiseen.

Taiteen perusopetuksen (TPO) lisäksi erityisesti nuorille on tarjolla lyhyempiä käsityökursseja eri tekniikoissa.

Lapset:
Käsityökoulu TPO 1-4, Perniö
Halikossa ja Salossa käynnistyneet käsityökouluryhmät ovat täynnä, mutta niihin voi halutessaan ilmoittautua varasijalle!

Nuoret:
Käsityökoulu TPO Teemaopinnot, Salo
(12-19 -vuotiaat)
Villamaalattu koru tai magneetti

Ompelulanit B
Kankaan värjäystä keittiötarpeilla

Julkaistu: 7.8.2020 10:03

Takaisin