EtusivuVapaa-aika ja matkailuLiikuntaRetkeillen Salossa -tapahtumasarja

Retkeillen Salossa -tapahtumasarja

Salon kaupungin liikunta- ja kulttuuripalvelut järjestävät elo-syyskuussa Retkeillen Salossa -tapahtumasarjan, jossa järjestetään eri puolilla Saloa mielenkiintoisia retkiä kaikenikäisille.

Lasten muinaispolku Rikalanmäellä 23.8.


Ensimmäinen retki järjestetään sunnuntaina 23.8., kun Rikalanmäellä järjestetään lasten muinaispolkukierrokset. Kierroksia Rikalanmäellä on retkipäivänä kaksi, kello 13 ja kello 14. Lasten muinaispolulla lapset pääsevät tutustumaan tuhannen vuoden takaiseen elämään. Retkellä nähdään ja kuullaan esimerkiksi millaista oli rautakauden muoti ja miten vaatteet valmistettiin sekä miten Rikalanmäellä asuttiin tuhat vuotta sitten. Opitaan myös mistä hankittiin aseita, koruja ja vaikkapa astioita. Muinaispolkukierroksen jälkeen voi tutustua Gicelin-miekan ennallistukseen Rikalanmäen Krouvissa sekä kivuta viereiselle Linnamäelle ihmettelemään muinaisen puolustuslinnan jäänteitä. Retki on maksuton, mutta ryhmäkoko on rajattu, joten retkelle tulijoiden pitää ilmoittautua liikuntapalveluiden ilmoittautumisjärjestelmä Hellewin kautta (kurssit 15800003 ja 15800004). Ilmoittautuminen päättyy 20.8. klo 8.00.

Halikonlahtea ihastellaan maalta ja mereltä 12.9.


Retkeilysarja jatkuu lauantaina 12.9. kun Halikonlahden esteettömällä polulla vietetään virallisia avajaisia. Avajaissanat lausuu kello 14 Paralympiakomitean esteettömyysasiantuntija Jukka Parviainen. Reitillä järjestetään opastukset ennen ja jälkeen avajaispuheen, kello 13 ja kello 14.15 alkaen. Opastukset saman sisältöisiä ja opastuksen pitää filosofian maisteri Jouni Tittonen. Polun pituus on 1,9km. Lintupolkuretkelle ei vaadita ennakkoilmoittautumista. Mehu ja keksitarjoilu.

Samana päivänä, lauantaina 12.9. Halikonlahteen pääsee tutustumaan myös meren puolelta, melontaretkellä. Puolentoista tunnin melontaretket Halikonlahdella järjestetään melontaoppaan johdolla klo 11 ja klo 14. Retkelle lähdetään Satamakadun veneenlaskupaikalta. Retkeläisillä ei tarvitse olla ennakkoon melontakokemusta, mutta uimataito vaaditaan. Retkellä tutustutaan melonnan saloihin ja samalla nautitaan rauhalliseen tahtiin Vuohensaaren syysmaisemista. Valittavana on yksikkö- tai kaksikkokajakki. Retken hinta on 20 euroa. Ilmoittautua voi 3.9. asti Hellewissä (kurssit 15800001 ja 15800002).

Rosvoluolaseikkailulle 19.9.


Tervetuloa Rosvoluolaretkelle lauantaina 19.9.
Reitin lähtöpaikkana toimii seurakunnan laavun P-paikka (Hämeenkyläntie 274), josta seurataan omatoimisesti viitoitusta (valkoisia nauhoja) Rosvoluolalle, matkaa rosvoluolalle on noin 1 kilometri (takaisin tullaan samaa reittiä). Rosvoluolan ympäristöön tutustutaan itsenäisesti ja voitte miettiä lasten kanssa missä olisi voinut olla rosvojen makuuluola, tähystyspaikka, aarrekammio ja keittiö. Vanhempien tehtävänä on huolehtia, että lapset liikkuvat turvallisesti reitillä ja rosvoluolalla. Viitoitus on paikoillaan klo 11-14. Muista ottaa mukaan taskulamppu. Huomioi, että autojen P-paikka on aika pieni, eli jos löydät vaihtoehtoisia tapoja saapua paikalle, niin ota käyttöön!
Salon seurakunnan laavulla partiolaiset opastavat klo 11-14 köysisidoksia (kuinka sidotaan rankoja köydellä oikeaoppisesti) ja nuotio on tulilla, jossa voit paistaa omat makkarat makoisaksi. Laavulle on matkaa noin 500 metriä autojen P-paikalta eli Rosvoluolaretken lähtöpaikalta. Laavu ei ole Rosvoluolaretken viitoituksen varrella eli tämä matka tulee lisäksi.
Mikäli arveluttaa perheen pienempien jaksaminen retken suhteen, niin voi hyvin mennä suoraan laavulle paistamaan makkaraa ja tutustumaan partiolaisten toimintaan!
Tervetuloa!

Hyyppärän luontopolun avajaiset 27.9.


Tapahtumasarja huipentuu sunnuntaina 27.9. klo 13 Salon uusimman retkeilykohteen Hyyppärän luontopolun avajaisiin. Kiikalassa sijaitseva Hyyppärän luontopolku kulkee Hyyppärän harjulla välillä nousten jyrkkien harjukumpujen päälle ja välillä laskeutuen suppakuoppien pohjalle. Polun varrella sijaisee myös mystisen kaunis Kultalähde. Luontopolku on vaativa reitti ja matkavaihtoehtoja on kaksi 1,8 kilometriä ja 2,3 kilometriä. Retki sopii kaikenikäisille hyväkuntoisille liikkujille. Avajaissanat lausuu kaupunginhallituksen jäsen Timo Lehti. Reitillä opastajana toimii matkailualan opiskelija Kaisa Villa. Mehu ja keksitarjoilu. Kokoontuminen lähtöpaikalla, osoitteessa Oinasjärventie 366. Tälle retkelle niin kuin ei rosvoluolaretkellekään tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Tervetuloa retkeilemään! Lisätietoja retkistä antaa liikuntapalveluista Saku Nikkanen 02 778 4709 tai Terhi Sinnelä 02 7784717 sekä kulttuuripalveluista Sini Lundgrén 02 778 4983, sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@salo.fi.

Julkaistu: 14.8.2020 12:41

Takaisin