EtusivuVapaa-aika ja matkailuLiikuntaSalo mukana Puhtaan liikunnan puolesta -toimintamallissa

Salo mukana Puhtaan liikunnan puolesta -toimintamallissa

Yhteistyössä liikunta-alan toimijoiden kanssa Puhtaan liikunta puolesta -toimintamallissa kehitetään ja ylläpidetään laadukasta terveysliikuntaa, johon ei kuulu dopingaineiden käyttö. Salon kaupunki on sitoutunut A-klinikkasäätiön Dopinglinkin Puhtaan liikunnan puolesta -toimintamalliin https://dopinglinkki.fi/puhtaan-liikunnan-puolesta

Salo on 30. toimintaan sitoutunut kunta. Kaupungin kuntosaleilta löytyvät Puhtaan liikunnan puolesta-sertifikaatit ja QR-koodit lisätiedon saamiseksi. Liikuntapalvelujen henkilöstölle tarjotaan koulutusta aiheesta. Toimintamallissa A-klinikkasäätiön ylläpitämä Dopinglinkki tuo terveysneuvontapalvelun lähemmäksi dopingaineiden käyttäjiä ja heidän lähipiiriänsä. Neuvontapalvelussa voi esittää kysymyksiä omasta, läheisen tai asiakkaan dopingaineiden käytöstä luottamuksella ja anonyymisti.

Suomen kunnista Puhtaan liikunnan puolesta -toimintamalliin ovat aiemmin sitoutuneet muun muassa Helsingin, Joensuun, Seinäjoen ja Tampereen kaupungit. Rahoittajina toimivat opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) ja sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA). Toiminta on kunnille maksutonta.

Julkaistu: 25.8.2020 10:17

Takaisin