Melontareitit
Salon alueella

Salon alueella on 130 km melontareittejä, joihin voi tutustua joko omatoimisesti tai opastuksen kautta. On olemassa kaksi erilaista reitistöä, jotka lähestyvät melontaa kulttuurihistoriallisesta näkökulmasta. Alueen kulttuuri ja perinteet on otettu huomioon myös laadittaessa melontareiteistä kertovaa esitettä. Melontareitit - esite on toteutettu vuonna 2011 osana Lisää liikettä Saloon - hanketta. Reitin ylläpito sekä esitteen suunnittelu ja toteutus on rahoitettu Valtion yhdistymisavustuksesta.

Reitit on merkitty maastoon kyltein ja lisäksi painettu esite löytyy monipalvelupisteistä, kirjastosta sekä liikuntapaikoista.

Omatoimisesti reitille lähtevien kannattaa tutustua huolellisesti reittiin ennen lähtöä. Patojen aiheuttamat virtauspaikat sekä maihinnousu ja -laskupaikat on hyvä tarkistaa etukäteen.

Melontareitti kartta ja tekstit

Omalla kanootilla vai opastettu melontaretki?

Kanootteja voi vuokrata omatoimiretkiä varten tai tilata opastettu kierros välineineen. Kanootinvuokrausta ja opaspalveluja voi tiedustella Extreme Funilta ja Louhelan tilalta . Lisäksi kanootteja vuokraavat Vuohensaari sekä Kiskon Kiskojat.

Lisätietoa palveluista

Lisätietoa matkan tekoon saat, kun tutustut huolella reittikuvauksiin Halki Salon sisävesien ja Merellistä Saloa mukaillen, kipaiset osoitteeseen www.visitsalo.fi.